TIL meldte fredag formiddag at Runar Espejord har skrevet ny avtale med klubben. Espejord hadde opprinnelig en kontrakt ut 2018-sesongen. Den er nå forlenget til ut 2020.

– Vi har holdt samtaler gående en stund. Først med Runar, deretter med agent Kent Karlsen. Jeg vil skryte av agenten som ser helheten i det vi ønsker å gjøre med Runar videre. For vår del er det smart å gjøre det i en periode der han er kadet. Dette for å vise at vi har troen på han selv om han er skadet, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Troen på Runar

For skadeproblemene til Espejord har vært til hinder for utviklingen hans det siste året. I fjor slet han hele våren med en lyskeskade. Denne sesongen har han ikke vært på banen ett eneste minutt etter å ha blitt skadet i ankelen rett før sesongstart. Antagelig er Espejord tilbake i løpet av sommeren.

– Den skaden han har nå har ingen sammenheng med en belastning over tid, og slik sett var den han hadde i fjor litt skumlere. I vinter var han enormt solid fysisk for oss, og vi har veldig troen på han inn i 20-årene, sier Johansen.

Sportssjef Svein-Morten Johansen og Runar Espejord.
TIL.no

Lønnsmessig går Espejord opp i lønn, men er ikke blant klubbens best betalte etter den nye avtalen.

– Det eneste jeg kan si er at han tar et steg i hierarkiet vårt. Han hadde kontrakt ut 2018, og for at han skulle forlenge måtte vi har en gulrot, fastslår sportssjefen.

– Attraktiv spiller

Johansen erkjenner at en spiller som Espejord fort blir attraktiv for andre klubber når han presterer.

– Han er av den kaliberen som kan bli plukket opp av en annen klubb raskt. Vi har nå fokus på at Runar skal prestere i TIL framover, men skal vi selge er det utlandet som først er aktuelt, sier TIL-lederen.

– Runar Espejord har spennende kvaliteter som mange klubber jakter. Han har god fysikk og fart, og har det som skal til for å lykkes. Nå handler det om å være skadefri over tid, sier agent Kent Karlsen.

– Runar er et navn jeg har snakket om med klubber i Nederland, Belgia og Tyskland, og han er en spiss som blir fulgt med på. For han vil det i tillegg til prestere for TIL være en fordel å spille seg inn på U21-landslaget, sier Karlsen videre.

– Trygghet

Espejord selv sier følgende om den nye avtalen:

– Det er veldig hyggelig og et tegn på at jeg er ønsket og blir satset på i TIL. Det viser at jeg har gjort noe riktig og at jeg har fått vist frem litt av de kvalitetene jeg har, sier Espejord til hjemmesiden til.no.

- Det er en trygghet at man har en arbeidsplass å forholde seg til over en så lang periode. Jeg har lyst å bidra i mange år for TIL, og gjør jeg sakene mine godt, så kan det hende at det dukker opp andre ting, legger han til.

Agenten forklarer hvorfor Espejord ville forlenge avtalen.

– Vi anser at hverdagen han har i Tromsø som veldig bra, og at han har mye å utvikle videre. At Tromsø forlenger avtalen med han i skadeperioden er med på å vise at TIL er det beste stedet for han de neste årene, sier Kent Karlsen.

– Målet vårt inn mot 2020 er at vi skal ha et kjempesterkt lag og ha attraktive salgsobjekter i stallen, sier sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen i pressemeldingen.