STABÆK — SANDVIKEN 2-1

Lørdag møtte Sandviken Stabæk i en av de tre siste kampene for sesongen. Sandviken var forberedt på at det skulle bli tøff motstand fra Stabæk, som ligger på tredjeplass på tabellen.

Det ble det også, og til tross for at Sandviken startet kampen best vant Stabæk til slutt 2-1. ## Tøff sesongavslutning

Sandviken har på ingen måte noen lett sesongavslutning foran seg, hvor Avaldsnes og Lillestrøm er motstandere i de to siste kampene. Dermed blir de tre siste kampene for sesongen mot de tre beste lagene i serien.

Trener for Sandviken, Øyvind Nordtveit, hadde i forkant av disse kampene uttalt at de var positive til at det kunne bli poengfangst til tross for tøff motstand. Det ble det dessverre ikke mot Stabæk i en kamp hvor Sandviken hadde muligheter for poeng.

Sandviken kom godt i gang med scoring av June Hammersland etter kun åtte minutter spilt. Laget forsvarte seg godt, men etter 27 minutter fikk Stabæk utliknet med scoring av Ida Elise Enget.

— Vi fikk en veldig god start da vi fikk den tidlige scoringen, og vi var egentlig ganske fornøyd med 1. omgang. De skapte lite på oss, selv om det var relativt jevnt. Så fikk de en scoring på dødball hvor Kamilla var skadet i den situasjonen. Det ble litt kaos der, og det ble vi hardt straffet for, forteller Nordtveit.

Spennende til siste slutt

Videre i 2. omgang var det Stabæk som fikk en god start og scoret like etter pause. Victoria Ludvigsen sendte Stabæk i ledelsen, og hjemmelaget fikk et bedre grep på Sandviken.

— De skapte mer på oss i 2. omgang, men vi var fremdeles med i kampen helt til siste slutt, sier Nordtveit.

Selv om Sandviken presset på for utlikning, endte det til slutt med tap for bergenserne.

— Stabæk er et vanskelig lag å slå, samtidig så var vi optimister og vi viste nok en gang at vi hadde muligheten til å ta poeng. Det var for så vidt et bra forsøk, men i dag var det dessverre ikke helt godt nok, sier Nordtveit som må forberede seg på enda to tøffe motstandere i serieavslutningen.

— Først er det Avaldsnes, og det er en tøff kamp. Vi har spilt borte mot Kolbotn og Stabæk, og tradisjonelt sett er vi enda bedre hjemme, så vi har troen på poeng, sier Nordtveit.

Nå blir det en landslagspause for Toppserien. Sandviken – Avaldsnes spilles om 14 dager.