Grand Cup 10.02 Skarphallen

Skarp- Fløya 5–4 (2–4)

Fløya bruker A-laget i vinterseriekampene mot 3.-divisjonslag og juniorlaget i kampene mot lag fra 4. divisjon. Dermed var det et ungt Fløya-lag som møtte Skarp i kampen som iTromsø sendte søndag kveld.

Fløyas unggutter skulle likevel gi Skarp motstand i massevis. Laget, som rykket opp til 4. divisjon i fjor, ledet 4–2 til pause etter scoringer av Mathias Warvik, Thomas Braathen (2) og Eirik Brække Hansen.

Skarp kom tilbake i andre omgang og snudde kampen helt på slutten etter scoringer av Niklas Olsen og Eirik Nergård. Før det hadde lagets storscorer, Sondre Bergstedt Flaat, redusert for sorttrøyene.

Satser på ungdommen

Skarp-trener Vidar Haldorsen la ikke for altfor mye vekt på resultatet.

– Jeg er ikke så veldig opptatt av resultatet i disse kampene. Vi er i gang, men som du ser har vi en vei å gå. Hvor fortjent det var vet jeg ikke, men vi snur det på slutten og det er alltid greit, sier Haldorsen, som sier fokuset etter nedrykket til 4. divisjon ligger på å gi klubbens egne talenter sjansen, men at klubben også jobber med å få inn forsterkninger.

– Vi vil gi sjansen til våre egne gutter og har blant annet en veldig god 02-årgang. Samtidig må resten av gruppen holde et visst nivå skal talentene få utvikle seg. Vi har hentet Christoffer Frantzen som tidligere har spilt i Leknes og Stakkevollan, sier Haldorsen som også kan røpe at veterankeeper Ken Arne « Kenny» Moldenæs ser ut til å bli klubbens nye keeper.

– Frister med Skarp

Moldenæs har mange sesonger bak seg i lokalfotballen, de siste årene i Ishavsbyen, og er også en viktig brikke på Berserk sitt futsallag som skal spille kvalifisering til Eliteserien senere i vinter.

– Vi har sendt brev på «Kenny». Erlend (Jacobsen, red.anm.) dro tilbake til TIL og Kai (Kamsvåg (red.anm.) er i Mjølner så vi trenger en keeper, avslutter Skarp-treneren.

Moldenæs selv innrømmer at det frister med en overgang.

– Jeg har ikke signert enda, vi får se til uka. Men det frister siden Skarp kanskje er det beste laget i divisjonen med masse gode spillere og trivelige folk, mange av dem kjenner jeg godt fra før av. Men det vil være tungt å forlate «Byen», sier Moldenæs.