— Det er en drøm å score her. En flott kamp av oss og det har vært en finfin helg så langt, sa Louvren og gliste fra øre til øre mens han sjonglerte matchballen mellom hendene i TV-intervjuet etter kampen.

Vanligvis skal man score hat-trick for å kunne stikke av med matchballen, men Southamptons kroatiske midtstopper mente at han hadde krav på ballen etter sitt første mål i Premier League.

Liverpools nedtur

De var ubeseiret, de lå på toppen av tabellen, de hadde bare sluppet inn to mål. Liverpool var i en uvant posisjon for dem de siste årene.

Etter kampen mot Southampton hadde de bare tabelltoppen igjen. Og det trolig bare på lån. Allerede i kveld kan Chelsea ta over ledelsen i Premier League. I morgen står et lite kobbel av lag klare til å gå opp på topp av tabellen.

I verste fall er Liverpool fort nede på 4. eller 5. plass.

Skadeskutt

Et skadeskutt Liverpool viste seg å ikke ha det lille ekstra som skulle til mot Southampton. Heller tvert imot. Det var gjestene fra sørkysten som i lange perioder var laget med sjansene.

Tidligere i sesongen har Liverpool-keeper Simon Mignolet hatt matchavgjørende redninger. Det hadde han ikke denne gangen, men flere av hans prestasjoner sørget for at tapet ikke ble på mer enn 0-1. ## Gamle synder

Og mens Liverpool sank ned i gamle synder fra forrige sesong, seiler Southampton oppover på tabellen. Etter seieren i Liverpool ligger de på 5. plass.

Det ble med det ene målet i kampen. Liverpool ga bort et hjørnespark i det 52. minutt. Midstopper Dejan Louvren satte hodet til. Desperate Liverpool-forsvarer prøvde å nå ballen som seilte nådeløst over mållinjen.

Liverpool stilte til kamp med fire midtstoppen i bakerste ledd. Sidebackene Glen Johnson og José Enrique slet med skade. Det svekket Liverpools offensive spill. Og når Daniel Sturridge gikk av banen i sin første kamp for sesongen uten scoring kunne de røde se langt etter tre poeng.

Det var forventet at Liverpool skulle kjøre hardt på for en utligning. De klarte aldri å etablere noen reell trussel.