KLEPP — SANDVIKEN 0-1

Sandviken hadde som mål å bli blant de syv beste i årets Toppserie, men målsettingen er endret til topp seks. Grunnen er en ekstra treningsleir på La Manga.

Det blafret godt i både hjørneflagg og linjedommernes flagg da Klepp tok imot Sandviken på Klepp Stadion søndag ettermiddag.

– Det var ikke den mest finspilte kampen, og det skal sies at kampen ble preget av vinden, men jeg er veldig glad for at det ble seier, sier Sandviken-trener, Øyvind Nordtveit.

– Sekspoengskamp

Kampens eneste mål var av det vakre slaget. Sandviken fikk et frispark like utenfor sekstenmeteren og Marije Brummel gjorde seg klar. Nederlenderen limte ballen i krysset, utakbart for Klepps sisteskanse.

– Jeg fikk ballen over muren i nærmeste hjørne, og den gikk bra opp i vinkelen, sier Brummel.

De og dermed fikset Sandviken en trepoengs luke ned til rival Arna-Bjørnar på syvendeplass, og fire poeng ned til hjemmelaget Klepp.

– Dette var en typisk sekspoengskamp. Med seier i dag er det teoretisk umulig for oss å rykke ned, sier Nordtveit.

Sandviken tok dermed et grep om sjetteplassen, som vil gi laget en dekket treningsleir til La Manga.

– For oss som ikke har så mye å rutte med, så er det en fin gulrot. Vi er heller ikke vante med sjetteplasser, så det vil være en fantastisk prestasjon, sier Nordtveit.

Det er også Brummel enig i.

– Det er en fin bonus som ligger i bakhodet, men vi vil ende høyest mulig på tabellen, og da vil vi også vinne flest mulig kamper, sier Brummel.

Ingen av lagene produserte de helt store sjansene i starten av kampen, foruten et Klepp-innlegg som spratt like over tverrliggeren i medvinden.

– Det var en tøff kamp med mye vind, som gjorde at det ble vanskelig å få til noe kombinasjonsspill, sier Brummel.

Etter knappe halvtimen var Sandviken heldige som ikke havnet under 1–0. Et innlegg ble slått på bakerste fra høyre, der Ashley Thompson kom ut. Sisteskansen bommet på utboksingen og Klepp fikk headet mot lengste stolpe. Ballen spratt utenfor stolpen, like fremfor to Klepp-spillere.

Ingen av lagene maktet å sette hverandres sisteskanse på noen særlig prøve, og dermed sto det målløst til pause.

Fikset luke

Målene uteble også i starten av andre omgang. Etter drøye seksti minutter får Klepp avsluttet på et innlegg, men headingen gikk over målet til Thompson.

Noen minutter senere var Klepp igjen farlige på innlegg. Ballen ble slått fra venstre, men Thompson får reddet første forsøk. Returen klarte ikke Klepp sette mellom stengene i det åpne buret.

Litt over halvveis ut i andre omgang satte Sandviken hjemmelaget under press. Først ble en Sandviken-spiller felt i sekstenmeteren, uten at dommer Cathrine Eide blåste på den. Ballen havnet i returrommet før den ble lobbet i retning mål. Ballen traff tverrliggeren før Klepp fikk klarert.

– Vi ble presset mer i andre omgang og Klepp fikk noen sjanser, så det var flott å ta seieren til slutt, sier Brummel.

Like før kampuret bikket 80 minutter førte Marije Brummel Sandviken opp i ledelsen til enorm jubel for bortelaget. Flere scoringer ble det ikke på Klepp Stadion.