LSK KVINNER - SANDVIKEN 6–0

Sandviken har ikke tatt poeng mot Lillestrøm i Toppserien siden lagene spilte 2–2 i 2011. Lillestrøm er ansett av mange som favoritt til å vinne Toppserien, noe klubben har gjort hver sesong siden 2014.

I første serierunde gikk Sandviken på et knepent tap (0–1) mot Kolbotn på Stemmemyren. I motsetning hadde Lillestrøm en forrykende sesongåpning da de vant lokaloppgjøret mot Vålerenga 5–0.

Sandviken-trener Alexander Straus sier klubben hans strekker seg etter Lillestrøms nivå.

– De er Norges klart beste fotballag. Kanskje Skandinavias beste. De har vist hva man kan få til med sterke ressurser i 4–5 år nå. Det er på Lillestrøms nivå listen ligger for norske klubber, sier Straus.

Det var med andre ord en vanskelig oppgave Sandviken sto ovenfor i LSK-hallen torsdag ettermiddag.

Marerittstart

Det ble en dårlig start for Sandviken. Etter bare åtte minutter tok Lillestrøm ledelsen, og scoringen var en aldri så liten perle. Fra utsiden av 16-meteren fikk Isabell Bachor drømmetreff på volley og satt inn 1–0 for Lillestrøm.

Like før halvtimen doblet påskegule Lillestrøm ledelsen. Guro Reiten skjøt på halvvolley til side for Nora Gjøen i Sandviken-målet til 2–0.

På overtid i førsteomgang la Synne Hansen på til 3–0 for Lillestrøm. Sandviken gikk dermed til pause tre mål bak.

Avgjorde kampen

Bare 35 sekunder i andre omgang var kampen punktert. Sandviken-forsvaret virket å ha tatt påskeferie da Lillestrøms Sofie Haug satt in 4–0 etter innlegg fra venstre. Like før timen headet Isabell Bachor også inn sitt andre for dagen til 5–0 for Lillestrøm.

Etter 85 minutter kontret Lillestrøm etter en Sandviken-corner, og Guro Reiten headet inn dagens siste mål til 6–0 for hjemmelaget. Med scoringen har Reiten fire mål på to kamper, likt som Arna-Bjørnars Lisa Naalsund i kampen om toppscorertittelen i Toppserien.

Trener Straus er overrasket over at Sandviken slapp inn flere mål etter innlegg.

– I egen boks er vi som regel veldig sterke, men i dag var Lillestrøm skarpe. Det er overraskende og ganske utypisk at vi slipper inn mål som vi gjør i dag, sier Straus som sier Sandviken tar med seg kampen torsdag som god læring.

OVERRASKET: Alexander Straus var overrasket over at Sandviken tapte flere avgjørende dueller i egen boks mot LSK Kvinner.
Ørjan Deisz

– En realitetssjekk

Straus sier det er flere grunner til at Sandviken taper 6–0.

– Vi prøver et offensivt grunnspill i dag, der vi forsøker å holde på ball og ikke bli for dype. Likevel blir vi straffet hardt på kontringer mot et utrolig bra LSK-lag, sa en skuffet Straus etter kamp.

– Dette var en realitetssjekk, konstaterer Straus.

Ingrid Marie Spord, som tidligere har spilt for Lillestrøm, er enig i trenerens kommentarer.

– De var rett og slett bedre enn oss. Vi er et nytt lag med ny spillestil. Vi trenger litt tid på å få det til å sitte enda. Vi er på gang med noe i Sandviken, sier Spord som ikke legger skjul på at det var spesielt å spille mot gamle lagvenninner.

– Det alltid litt spesielt å spille mot gamle kjente, men det var kjekt å se folk igjen, sier Spord.

Først to minutter før slutt fikk Sandviken sin første store sjanse. Kennya Cordner headet en corner mot mål fra første stolpe, men Lillestrøms keeper fikk avverget.

Likevel var treneren fornøyd med Cordners innsats.

– Hun var frisk. Hun gjør en enorm innsats defensivt enda hun er langt fremme der. Jeg er veldig fornøyd med hennes kamp i dag, sier Straus

Venter på ny spiss

Straus sier til at de nye offensive spillerne fortsatt trenger tid til å skape offensive relasjoner. Han legger til at Sandviken fortsatt venter på arbeidstillatelse for den georgiske Tatiana Matveeva.

– Vi må få alle på plass. Det har vært litt kluss med papirarbeid. Vi er fortsatt en klubb som ikke har så mange organisatorisk ansatte, men vi må innrømme at vi ikke har vært flink nok til å løse de administrative tingene, sier Straus som håper papirarbeidet går i orden til neste kamp.

Sandviken ligger etter tapet mot LSK Kvinner sist i Toppserien med to tap på to kamper. Neste seriekamp for Sandviken er hjemme mot Trondheims-Ørn 15. april.