De siste ukene har det blitt snekret og montert nesten døgnet rundt i Sandnes idrettspark, og nå ser alt ut til å være i orden før seriestarten mandag.

— Vi har bygget verdens første mobile tribune med en stigningsgrad på 45 grader i løpet av en lang dag. Det er aller første gang det blir montert en slik tribune, med 15 benkerader og totalt 604 seter, sier leder av Tribunemannen, Frank Valle, til Aftenbladet.

Han er underleverandør til Kruse-Smith, som jobber som hovedentreprenør på Sandnes idrettspark, i regi av Sandnes kommune.

Denne uka har flere trailerlass med tribuner ankommet fra Spania, og disse er satt opp de siste dagene, på begge langsidene. I tillegg er det store medietårnet midt på langsiden ferdigstilt.

— Jeg tror vi vil få se lignende tribuner i andre steder av verden nå som vi har vist at det er mulig å montere en hel seksjon i løpet av en dag. Og jeg kan love at disse er helt sikre for publikum, sier Frank Valle.

Det vil lørdag bli avholdt en dugnad på Stadion, der det skal ryddes og gjøres klart til kampen mot Viking. Denne avholdes mellom 12.00 og 16.00.

Det nye medietårnet er nå ferdig. Det eneste som gjenstår er å fjerne stillaset rundt. Foto: Kristian Jacobsen