STAVANGER/SANDNES: Sandnes Ulf bekrefter at de er blitt enige med Malaury Martin om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning.

Ulf mottar en økonomisk kompensasjon fra Martin for at han skal få ønsket sitt oppfylt om å bytte klubb.

— Det har aldri vært aktuelt for oss at han skal gå gratis, men vi ønsket å løse situasjonen fortest mulig. Ingen ville vært tjent med at dette pågikk i ukesvis, sier Sandnes Ulfs daglige leder Tom Rune Espedal.

- På grensen til respektløst

Det kom som en stor overraskelse for Sandnes Ulf da deres franske stjerne ikke ville være med i troppen til lokaloppgjøret mot Bryne.

Klubben var åpne om at grunnen til det var at Martin ønsket å spille fotball på et bedre nivå enn norsk 1.-divisjon. Espedal innrømmer at saken med franskmannen er meget spesiell, og han har aldri opplevd noe liknende.

— Han forsøkte å presse fram en overgang, og tidspunktet virker å være planlagt. Dette kom rett før en veldig viktig kamp, og er på grensen til respektløst overfor arbeidsgiver, sier Espedal.

Det spesielle er imidlertid at Martin, ifølge Espedal, har forsøkt å presse fram en overgang uten at klubben har fått noen offisielle henvendelser. Martin selv har heller ønsket ikke å fortelle hvilke klubber som er interesserte i ham. Det har han heller ikke ønsket overfor Aftenbladet.

Ingen offisielle henvendelser

Espedal understreker at Sandnes Ulf, etter nedrykket i fjor, er villige til å selge alle spillere som får tilbud fra en annen klubb. I den sammenhengen trekker han fram overgangene til både Hannes Halldorsson (NEC Nijmegen) og Emil Johansson (Degerfors) tidligere i sommer.

I førstnevntes tilfelle tok to klubber kontakt med Ulf med ønske om å kjøpe Halldorsson. Mens i Johanssons tilfelle tok han selv kontakt med klubben og fortalte om interesse fra Degerfors, etter lite spilletid for Ulf.

— I begge situasjonene forhandlet vi frem en avtale som alle tre parter ble fornøyde med. Begge takket oss for at vi lot dem gå, og sier han hadde en fin tid her. I Martins tilfelle har vi ikke hørt noenting fra han tidligere om at han ønsker å dra. Vi har ikke hørt noenting fra noen klubber. Vi har heller ikke hatt en eneste henvendelse på ham. Derfor skjønner vi egentlig ingenting av hva som har skjedd, sier Espedal.

Det har ikke lyktes Aftenbladet å komme i kontakt med Malaury Martin onsdag. Men mandag sa han følgende til Aftenbladet, etter å ha vært i møte med klubben:

— Dette er ikke riktig tidspunkt for meg å prate om fremtiden på. Det er en ganske intrikat og komplisert situasjon.

Skal forsterke stallen

Nå ønsker Espedal å legge situasjonen bak seg.

— Vi håper at vi aldri opplever dette igjen. Samtidig håper jeg at andre klubber har fått dette med seg. Vi må bevare klubbenes rettigheter også. Nå skal vi legge dette bak oss, og fokusere på å legge til rette for spillerne, trenerne og andre ansatte som er her. Det er vårt ansvar overfor våre supportere og samarbeidspartnere, sier Espedal.

Først starter jobben med å forsterke stallen. Etter at fem har forsvunnet ut i dette vinduet – og bare én er kommet inn – trenger Sandnes Ulf sårt en bredere tropp for å stå sterkere rustet utover høsten.

Martin kom gratis til Sandnes Ulf vinteren 2014 etter å ha vært uten klubb. Han har tidligere vært skadeutsatt. Også i sin første sesong i Ulf var han mye skadet.

En alvorlig kneskade som han pådro seg i april holdt ham ute nesten hele sesongen.

Nå forsvinner Martin trolig tilbake til Frankrike.