Brann Stadion: I september vant Brann borte mot Haugesund. Det kan ha vært siste gang Samuel Sahin-Radlinger sto i mål for klubben. På trening den påfølgende uken skadet han kneet, og siden har han ikke vært frisk nok til å vokte Brann-buret.

For to uker siden var han tilbake i trening, men da følte han nye smerter etter operasjonen. Dem kjenner han fortsatt.

Tirsdag bekreftet den østerrikske keeperen at han sannsynligvis må stå over lørdagens serieavslutning mot Odd. Da hadde han gjennomført en kortere treningsøkt enn lagkameratene på Nymark.

– Svært små sjanser

– For å være ærlig, så er sjansene svært små for at jeg spiller den kampen. Jeg kommer til å teste de neste dagene, men jeg kommer ikke til å ta noen sjanser for å spille, sier Sahin-Radlinger, og forklarer situasjonen:

– Jeg kan gjøre mye med kneet, men fortsatt ikke alt. Slik har det vært i to uker nå. Den gode nyheten er at nye røntgenbilder viser at det ikke er snakk om noen brudd eller en mislykket operasjon, men den dårlige nyheten er at jeg ikke kan trene skikkelig, sier han.

HVA SKJER?: Samuel Sahin-Radlinger vet ikke hva fotballfremtiden bringer.
Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN NORWAY

Om fremtiden

Dermed kan Brann-karrieren være over for keeperen.

– Det er litt trist at jeg har mistet disse kampene på slutten av sesongen. Jeg ville hatt det annerledes, men kan ikke forandre det.

Han er i leid inn fra tyske Hannover ut året og har fortsatt kontrakt med den tyske klubben. I Bergen er det usikkert om Brann vil strekke seg for å kjøpe keeperen.

Brann har en opsjon på å kjøpe målvakten for om lag fire millioner kroner.

– Situasjonen er som for noen uker siden: Vi må vente til sesongen er over. Kanskje også til den tyske sesongen er over, sier Samuel Sahin-Radlinger.

Han peker på at Hannover 96 nå sliter i bunnen av Bundesliga. Det er ikke kjent hvilke grep klubben vil ta for å komme ut av den knipen.

– Jeg tror klubbene bare må snakke når sesongen er slutt.

VIKAREN: Markus Olsen Pettersen (19) fra Askøy har erstattet Samuel Sahin-Radlinger når sistnevnte har vært skadet.
Ørjan Deisz

– Komplisert

Leiligheten han bor i, med strålende sjøutsikt, er lagt ut for leie igjen. Sahin-Radlinger sier dette er for å slippe å betale unødig grunnet oppsigelsestid i leiekontrakten, om han skal bort fra Bergen.

– Vil du like å bli her?

– Ja! Jeg liker meg her. Og som jeg har sagt mange ganger, er jeg lykkelig her. Det er lenge siden jeg har følt tilliten jeg har fra treneren og klubben, sier Samuel Sahin-Radlinger.

Og legger til:

– Det er fortsatt komplisert med kontrakten min i Hannover. Men jeg vil være fornøyd om jeg kan være her.

Så er spørsmålet hvor fornøyd Branns keeper er med det som sannsynligvis ender med bronse, kanskje sølv, men ikke gull som det lå an til.

– Jeg er selvsagt litt trist, med tanke på at vi startet sesongen som vi gjorde. Men for klubben er det en veldig stor ting å være kvalifisert for europacup, men i bakhodet vil det alltid ligge at vi hadde en sjanse til å vinne gullmedaljene, sier Sahin-Radlinger.

Uansett om han er Brann-spiller eller ikke i 2019: Håkon Opdal er tilbake i klubben for å kjempe om keeperplassen fra januar. Den overgangen ble ordnet i sommer, og gjeldende fra kommende vinter, når Opdals kontrakt i Start er fullført.