Normark har nemlig Høgli som en av sine spillere på samelandslaget under det pågående verdensmesterskapet for minoritetsgrupper.

– Tom er en bra spiller. Han har ordentlig teknikk, et bra skuddbein og bra løpskraft. Og han har spilt indreløper i både eliteserien og 1. divisjon, uttaler samelandslagstrener Normark.

Høgli selv har veldig lyst til å spille eliteseriefotball. Det får han foreløpig ikke i Bodø/Glimt.

– Jeg har lyst til å spille i eliteserien etter hvert. Håper ikke at jeg har spilt min siste eliteseriekamp, sier Høgli til "Tromsø".

Fortsatt i dialog

Midtbanespilleren fra Evenskjer har spilt i eliteserien for Bodø/Glimt før. Men så rykket bodøværingene ned i 1. divisjon i fjor. Og klubben lyktes som kjent ikke å rykke opp til eliteserien i år.

– Men du vil spille i eliteserien?

– Ja, det går jeg ut fra at alle fotballspillere tenker, Og det gjør jeg også — klart det, svarer 22-åringen.

Som "Tromsø" skrev i går, fikk TIL nylig avslått et bud på Høgli.

Men Bodø/Glimt og TIL er fortsatt i dialog vedrørende U21-landslagsspilleren.

Høgli er for tiden med på Viva World Cup med samelandslaget, og har ikke fått snakket med Bodø/Glimt om situasjonen.

– Ingenting utelukket

Derfor ønsker han ikke å si så mye om TIL-budet som ble avslått.

– Nei, jeg har ikke fått pratet med klubben og da er det vanskelig å si så mye om det. Jeg har ett år igjen av kontrakten med Glimt og er profesjonell i forhold til det. Skal ha meg en prat med Glimt senere og skal da finne ut av ting, sier Høgli.

Glimt vil også gjerne forlenge kontrakten med midtbanespilleren.

– Det er ingenting som er utelukket. Vi får se hva som skjer, sier Høgli - som scoret to mål for samelandslaget i 7-0-seieren over Occitania mandag.

PS! Samelandslaget fikk gårsdagens kamp mot Sør-Kamerun avlyst da motstanderne ikke fikk visum til Frankrike. Dermed møter Sapmi Monaco i ren finale fredag etter at Monaco slo Occitania 3-2 i en kamp i går ettermiddag.