Røa startet friskt i onsdagens kvartfinale i mesterligaen, men finaledrømmen ble brutalt knust av effektive Turbine Potsdam. Det tyske laget vant 5-0. Det var Geir Nordbys elever som startet best, og laget kom til flere store sjanser det første kvarteret. Desirée Schumann i hjemmemålet måtte ta fram et par superredninger for å hindre Røa-scoring.

Mot spillets gang scoret hjemmelagets kampens første mål. Viola Odebrecht spilte fram Nadine Kessler, som fra kanten av straffefeltet skjøt i mål i lengste hjørne.

Med baklengsmålet gikk lufta plutselig ut av Røa-ballongen, og Turbine Potsdam overtok. Odebrecht økte på pasning fra Fatmire Bajramaj rett før pause, og en dårlig klarering av Bajramajs hjørnespark tidlig i annen omgang ble hardt straffet da Babett Peter gjorde 3-0.

Kessler scoret sitt annet mål etter forarbeid av Anja Mittag, mens nye Yuki Nagasato satte punktum i sluttminuttene.

Med fem mål å hente inn i returkampen er håpet om avansement ute for Røa, som i motsetning til Turbine Potsdam ennå ikke har tatt fatt på sin sesong.

Web-TV:

Skal det bli norsk jubel i mesterligaen denne sesongen, må det skje gjennom utlandsproffene. Christine Colombo Nilsen holdt nullen da Lyon tok seg av italienske Torres med 3-0-seier onsdag.

Svenske Lotta Schelin scoret to av målene, mens Ingvild Stensland og Isabell Herlovsen nøyde seg med innhopp i sluttminuttene for Lyon.

(©NTB)