KRISTIANSAND: Laguttaket skaper hodebry for Kjetil Rekdal før den svært viktige kampen mot Lillestrøm søndag kveld.

På fredagens trening gikk det klart frem at det er konkurranse om flere plasser på laget. Det hjelper ikke at Elliot Käck, den eneste spilleren som har spilt samtlige kamper for Start så langt denne sesongen, er suspendert.

Henrik Robstad og Niklas Sandberg kjemper om den plassen.

– Det er de to det står om, bekrefter Rekdal, som også er usikker på om Herolind Shala gjør mest nytte for seg i en offensiv rolle ute til høyre, eller som en mer dyptliggende midtbanespiller.

Har hatt annen rolle på landslaget

Om valget faller på det siste ryker trolig nåværende Start-kaptein Erlend Segberg, ut av laget.

– Han (Shala) spiller, men hvor?, spør Rekdal retorisk.

Shala har spilt to 90 minuttere for landslaget til Kosovo den siste uken. I begge kampene har han spilt sentralt.

– De har vi sett. Nei. Vi får tenke inn mot kampen, sier Rekdal.

– Den dype rollen er den jeg har spilt mest på landslaget. Det har gått bra i den rollen. Vi har spilt fem kamper på rad uten å slippe inn mål med Kosovo, forklarer Skien-gutten, som gleder seg veldig til søndag.

Vil ikke skuffe publikum

Det er solgt rundt 10.000 énkroners-billetter til kampen.

– I og med at det kommer så mange, så må vi ha tre poeng, sier Shala og flirer, før han blir litt mer alvorlig.

– Vi kan ikke skuffe dem som kommer nå. Vi må lage show og liv, sier Shala.

– Vi skal ikke bli stresset av at det kommer mye folk. Vi skal være forberedt, og komme ut med masse energi og pondus. Det er det aller viktigste, sier Kjetil Rekdal.

– Vi håper å bli et hakk bedre til denne kampen. Vi har sluppet inn 11 mål på mine ni kamper, det er veldig greit. Problemet er at vi har scoret for lite. Det håper vi å gjøre noe med nå.

Kampen mot Lillestrøm blir svært viktig i bunnen av eliteserien. Start, som har 17 poeng, ligger nest sist og på nedrykksplass med ni runder igjen å spille. Med seier klatrer Kjetil Rekdals menn forbi Lillestrøm, som er to poeng foran. Stabæk, som har like mange poeng som Lillestrøm, ligger mellom lagene.

Start-Lillestrøm spilles klokken 18.00 søndag. Fædrelandsvennen følger den direkte, og har TV-sending i etterkant.

PS! LSK-spillerne Frode Kippe og Thomas Lehne Olsen er suspendert til kampen mot Start. Sistnevnte anket sin suspensjon etter dommerkritikk direkte på TV. Fredag kom avjørelsen. Suspensjonen opprettholdes og Lehne Olsen mister kampen mot Start.