Statistikksenter Eliteserien:

Aaron Enrico dos Santos er i Bergen på agent Stig Lillejords regning. Lillejords agentfirma betaler brasilianerens hotellopphold på Sandsli og agenten hadde planer om å få en ekstern investor til å betale brasilianerens lønn i Brann.

Så gode var referansene til Aaron Enrico. Ikke bare hadde han spilt toppfotball i Brasil, han hadde vært oppflasket i ungdomsakademiet til Ajax, spilt i Arsenals ungdomsavdeling, scoret 15 mål på ti kamper på prøvespill for Fulham og vært i søkelyset til Inter. I tillegg skulle han løpe 100-meteren på 10,3. – Jeg fikk spilleren tilbudt av den tyske agenten Roland Kopp. En mann jeg har samarbeidet med flere ganger og som jeg stoler på, sier Lillejord.

Husker ikke målene

– Denne spilleren kommer fra en av mine samarbeidspartnere i USA. Jeg har også fått gode referanser på ham fra Brasil. Stemmer ikke dette med virkeligheten, føler jeg meg virkelig lurt, sier Kopp.

Oppholdet i Fulham sommeren 2008 skal ha vært så bra at det ifølge han selv endte med et kontraktstilbud. Problemet var at det ikke var mulig å få innvilget oppholds— og arbeidstillatelse.

– Jeg spilte 8-10 kamper for Fulham i den oppkjøringen. Jeg scoret også en del mål, sier dos Santos, når vi besøker han på Admiral hotell.

– Mot hvem spilte du, og hvor mange mål ble det?

– Jeg husker ikke helt navnene på lagene. De er vanskelige, men jeg scoret mot et lag som begynte på B og vi vant 2-0 eller 3-0, forteller dos Santos.

– Min oversikt viser at Fulham spilte seks offisielle oppkjøringskamper den sommeren. Du var ikke med i noen. Kan det være noe annet enn A-laget du spilte for?

– Det var noen A-lagsspillere med, men de beste var nok ikke der, sier brasilianeren etter en tenkepause.

Fulham spilte også seks uoffisielle treningskamper den sommeren. En av de var mot Banstead, og resultatet ble 3-0. – Det var det laget, ja, sier dos Santos, og legger frem noen bilder som viser han i Fulham-kamp.

– Men det kan ikke ha vært 8-10 kamper du spilte?

– Da regner jeg også med internkamper på treninger.

(Artikkelen fortsetter)

Fulhams Erik Nevland kan ikke huske Aaron Enrico. (Foto: Digitalsport)

Nevland husker ham ikke

Bergens Tidende har undersøkt litt om spilleren. Selv om Aaron Enrico ga seg ut for å være en god spiller, fantes det ikke ett ord om spilleren på internett, med unntak av noen fansider.

Derimot ligger det flere klipp av spilleren på YouTube, hvorav ett er fra en trening med Fulham. Andre klipp er av dårlig teknisk kvalitet og er trolig tatt opp i Brasil. Ut fra disse klippene virker Aaron Enrico å være god teknisk.

Bergens Tidende ringte Erik Nevland tirsdag. Fulham-spilleren var i klubben da Aaron Enrico skal ha overbevist på prøvespill, men angivelig ikke ha fått arbeids— og oppholdstillatelse.

– Jeg kan ikke huske noen Aaron Enrico, sier Nevland.

– Han skal ha scoret flere mål for dere på prøvespill i 2008, og overbevist på trening?

– Nei. Jeg kan ikke huske at vi har hatt noen brasilianer her, sier siddisen.

Sjokkert Lillejord

– Ut fra referansene så jeg et potensial i denne spilleren, og ønsket å hjelpe ham i en vanskelig situasjon. At det jeg er blitt fortalt ikke ser ut til å stemme er bare trist, sier Lillejord, som i dag kjører brasilianeren til flyplassen. Derfra flyr han til Tyskland for å treffe sin agent.

I går var Brann i kontakt med Fulham-ledelsen.

– Jeg har vært i kontakt med Fulham og fått bekreftet at det ikke er hold i Enricos historie. Nå har vi ingen grunn til å gå videre med dette, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Lillejord var i går lamslått over opplysningene som hadde kommet frem.

– Jeg er sjokkert. Annet er det nesten ikke å si. Jeg sitter på referanser og mye annet materiale. Jeg har fått informasjon fra personer jeg stoler på, men det er tydelig at disse også er blitt lurt. Tidligere i år ble jeg oppringt av Paolo Sousa, en toppagent som ga meg ytterligere opplysninger rundt ham.

– Hvordan vet du at det var Sousa som ringte?

– Nei, du sier jo noe der.

VIDEO: Skråblikk runde 2

Det ingen torde å si på TV

Det ingen turte å si på TV