29-åringen er inne i sin tredje sesong som AaFK-spiller etter at han ble hentet fra den nederlandske klubben Almere City FC i januar for to år siden. Nederlenderen har stort sett spilt fast på laget under både Trond Fredriksen og Lars Bohinen, men nå er han usikker på framtiden sin i AaFK.

Ramsteijns kontrakt går ut etter denne sesongen, og det virker ikke som nederlenderen kan tenke seg å bli værende i klubben utover det.

– Jeg lover at jeg skal gjøre mitt beste så lenge jeg er i AaFK. Men etter to år i denne byen ... når du har vært her ei uke, så har du sett den. Når du er vant til å bo i Amsterdam, så blir det åpenbart litt kjedelig her, sier Ramsteijn til Sunnmørsposten.

Savner familien

Midtstopperen understreker at det går bra med ham, og at det ikke er slik at han har det vanskelig.

– Men det er klart du savner venner og familie når de bor så langt unna, noe som gjør at det er litt vanskelig innimellom.

– Kan du tenke deg å reise tilbake igjen til Nederland?

– Ja, det gjør jeg helt klart. Det er ikke så lett å reise tilbake til Nederland midt i sesongen, for da er det ikke så mye som skjer på overgangsmarkedet. Nå er mitt fokus å gjøre det bra her, så får vi se hva som skjer. Det er ikke slik at jeg kommer til å tvinge fram noe, sier 29-åringen.

– Har du sagt til klubben at du kan tenke deg å reise hjem igjen?

– Det er noe som blir mellom meg og klubben, sier han.

Flere løsninger

Sunnmørsposten har spurt sportssjef Bjørn Erik Melland om situasjonen rundt Ramsteijn. Han svarer slik:

– Vi ønsker å ha en god dialog med alle spillerne som har utgående kontrakter. Vi ønsker ikke at noen skal gå kontrakten ut, så da blir det et spørsmål om det er mulig å forlenge eller finne en annen løsning, sier Melland.

Det mest sannsynlige er uansett at Ramsteijn blir værende fram til sommeren. Lørdag ettermiddag spiller AaFK årets andre treningskamp mot Florø. I forrige kamp byttet Lars Bohinen hele ti mann i pausen. Det ligger an til mange bytter denne gangen også.

– Det er mulig noen spillere bytter først etter 60 minutter, men det blir en del bytting, men det er siste treningskampen det blir slik. Til neste kamp mot Molde kommer vil til å sku litt hardere til, sier Bohinen.