ALFHEIM: FA Sapmi har engasjert Morten Pedersen fra Tromsø Idrettslag som hovedtrener for landslaget til FA Sapmi herrer – også kalt Samelandslaget.

Han skal lede laget under Conifa VM Fotball 28. mai — 5. juni 2016 i Abkhasia, Georgia.

– Jeg ledet jo Sapmi også i 2008. Da var jeg i starfasen av trenerkarrieren, og det var en kjempeopplevelse. Nå har jeg mer erfaring og tror hele opplegget også er satt mer i system og er mer profesjonelt. Det er artig at urbefolkninger kan samles til et VM i fotball – møtes og spille mot hverandre, sier Pedersen til iTromsø.

Høgli aktuell?

Turneringen begynner 28. mai og finalen spilles 5. juni. Troppen skal ha 16 utespillere og to keepere.

– Det er litt dumt at eliteserien, 1.-divisjon og 2.-divisjon er i sesong da, men det hadde vært artig og fått med noen derfra. Men jeg vet at Tom Høgli har ferie fra FC København da, så jeg skal ringe Tom og høre om han vil være med, varsler Pedersen til iTromsø.

Høgli har tidligere spilt for Samelandslaget. Det har også TILs Jonas Johansen. Pedersen melder også at Hans Norbye og Magnus Andersen er kvalifisert for Sapmi, selv om det kan være vanskelig å få de frigjort fra sine TIL-forpliktelser.

Han regner Padania – som har spillere med god erfaring fra italiensk fotball – og Kurdistan som de sterkeste motstanderne i VM.

– Utrolig stolt

Som assistenttrener har han fått med seg Jonas Kurak fra Kiruna FF.

– Vi i FA Sapmi er utrolig stolte over å ha fått med disse to trenere på vårt lag, melder FA Sapmi i en pressemelding.

Pedersen spilte i en årrekke for TIL, og i tillegg har han vært proff i Belgia, Tyskland og Danmark. Han var også innom Brann og Rosenborg i sin innholdsrike karriere. I tillegg til å trene Sapmi, er han trener for TIL 2.