Seks poeng på to bortekamper er absolutt ikke feil.

Smått overtroisk satt jeg hjemme i godstolen mot Kongsvinger i min gamle, slitte Viking-drakt. Den var selvfølgelig også på til søndagens bortekamp mot Tromsdalen. Det blir følgesvennen når Viking neste gang drar på bortekamp. Ja, helt til den første kampen tapes. Jeg håper det blir lenge til.

For at håpet om opprykk skal leve, må Viking plukke poeng på bortebane. Da er det greit at de klarer det, selv før de har funnet formen skikkelig. Det er en styrke.

Tromsdalen kom til få målsjanser. En flott parade av Iven Austbø, samt dårlige sistepasninger, gjorde sitt til at motstanderen ikke fikk sin forløsende scoring. Viking var ikke helt pålitelige i forsvar ved disse 2-3 anledningene, men ellers var fireren bak prikkfri defensivt.

Gode stoppere

Igjen spesielt med tospannet i midten bak, som stadig utfyller hverandre bedre. Kristian Nakkim og Leo dominerte i luftrommet mot svært småvokste Tromsdalen-spisser. De hadde også god kontroll langs bakken.

Mot Tromsdalen følte jeg likevel tidlig at Viking var noe bedre enn hjemmelaget. Dette var en kamp Viking skulle vinne. Slik ble det heldigvis også, selv om det ikke akkurat gikk på skinner.

Tripic er på gang

I en rufset førsteomgang var det bare Zlatko Tripic som inviterte opp til dans. Forspillet til 0-2 var pur klasse. Når han blir noe bedre trent, vil gode prestasjoner vare lengre og flere muligheter vil produseres.

Zlatko hadde et godt skudd i treverket, samt flere bra involveringer med forsøk på å finne lagkamerater. En nestensjanse der André Danielsen løp flott gjennom fra midten kunne også blitt noe, men en våken keeper leste spillet og plukket ballen framfor føttene hans.

Kristian Thorstvedt viste noe hva som bor i ham i kampen. Han var stort sett trygg med ballen og våget å holde i den. Med flere kamper i beltet, kan han bli dominerende.

Julian Ryerson og Tommy Høiland var absolutt ikke venn med ballen de første 45 minuttene. Den spratt i hytt og pine. Undervis i den første omgangen streifet tanken meg: Hvem skal overta for disse to? Men vi vet jo hva de kan på sitt beste, og når man har fasiten i hånd, var det jo greit at de forble på banen...

Mulig bytte fra start

Tord Johnsen Salte sliter fremdeles på å finne den rette posisjonen og virker noe usikker der han nå spiller. Derfor ble han erstattet av Stefan Ernemann utover i den andre omgangen. Kanskje blir dette byttet gjort fra start til neste seriekamp.

Cupbombe på Madla ?

Onsdag vanter Madla i cupen. Det er 11 sultne gutter som tar imot Viking og ønsker å detonere den første cupbomben. At cup er cup er en megaklisje, men hvert eneste år går favoritter på smeller. Kan den komme for Vikings del nå? Jeg tror det ikke, men Madla tror de kan flytte fjell.

Tilbake til søndagens seier. Det ble et par hakk bedre i 2. omgang. Det var større bevegelse foran ballfører og flere klarte å dempe balle, samt å treffe på pasningene sine. Når både Julian Ryerson og Tommy Høiland scorer, er det svar på tiltale som holder og vel så det.

Tommys oppgave er å putte gode innlegg i kassen. På lærebok-angrepet der Zlatco slo et perfekt innlegg, denne gang fra høyre side, hardt og presist – ja da var Høiland på plass. To mål på spissen er beholdningen så langt i sesongen, så han er i rute.

Dommeren hadde med alle kortene sine.

Det ble utdelt en god del kort i løpet av kampen. Det ble spesielt varmt i hodene jo lengre kampen skred fram. Til slutt endte dette med et rødt kort for midstoper til Tromsdalen. Korrekt slik jeg så det.

Da ble det selvfølgelig lettere å spille ut motstander etter dette. Kampen var dog klart i Vikings spor også før denne dommeravgjørelsen.

Når så cupkampen er ferdigspilt på bortebane står Åsane for tur hjemme.

Mitt tenkte kampbilde skal bli grundig gjennomgått før avspark.

Å senke skuldrene samt å kose « rauå « av seg blir garantert et emne. Og det der fortet. Kan vi ikke starte byggeprosessen nå ?