Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at en av Norges beste fotballspillere gjennom tidene har gått bort, skriver fotballklubben på sine nettsider.

Odd Iversen sovnet stille inn på Øya Helsehus etter en tids sykdom mandag morgen. Han ble 69 år gammel.

Klubben skriver videre at deres tanker går til familie og venner. Familien ber om fred de neste dagene.

Odd Iversen er regnet som en av Norges fremste spisser gjennom tidene. Han ble toppscorer i serien tre år på rad og totalt scoret han 158 mål i eliteserien.

Det ble til sammen 19 mål for Norge i løpet av 45 landskamper.

Storscorer

Storscoreren har rekorden som den spilleren med flest mål på en sesong i norske toppserie. I 1968 scoret han 30 mål, noe som ga han et snitt på 1,67 mål per kamp.

«Ivers» var i en lang periode den mestscorende spilleren på den øverste nivået i Norge, men ble i 2003 passert av Petter Belsvik. I ettertid har også Harald Brattbakk og Sigurd Rushfeldt scoret flere mål enn Iversen, som nå befinner seg på 4.-plass.

Lang karriere

Iversen spilte i Rosenborg i tre perioder. Han kom til klubben fra Trond i 1964 og ble i Trondheim til 1970. Da ble han utenlandsproff i belgiske Racing Mechelen.

I 1973 ble han klar for RBK igjen, men forlot klubben i 1975 da han dro til Vålerenga. Fem år senere returnerte han til sin gamle klubb og avsluttet karrieren sin i Rosenborg i 1982. ## Mottar budskapet med stor sorg

– Odd Iversen har betydd mye for Rosenborg og Rosenborg har betydd mye for Iversen.

Det sier Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg. Hun sier det er med stor sorg klubben i dag har mottatt budskapet om at klubbens store spiller, Odd Iversen er død.

I SORG: - Odd Iversen har betydd mye for Rosenborg, sier Tove Moe Dyrhaug (Arkivfoto)

– Tankene våre går nå til de nærmeste, sier Tove Moe Dyrhaug.– Iversen var en av Norges og Rosenborgs aller største fotballspillere gjennom tidene. Gjennom en lang karriere betydde han svært mye for Rosenborg og Rosenborg har betydd mye for han, sier Dyrhaug.

– Forholdet mellom Rosenborg og Odd Iversen var veldig nært helt til det siste, sier hun.

(Adresseavisen//NTB)

Send inn din kondolanse