Bengt Sæternes ble onsdag presentert som ny Sandnes Ulf-trener.
Jonas Haarr Friestad

SANDNES (Aftenbladet): Onsdag ettermiddag, to timer etter at Tom Nordlie hadde avsluttet sin siste trening med de lyseblå, ble Bengt Sæternes presentert som Sandnes Ulfs nye hovedtrener.

Akkurat det var ingen stor hemmelighet, etter at EIK sprakk nyheten på sin hjemmeside sent søndag kveld, men både Sæternes og Sandnes Ulf var stolte da den offisielle prestasjonen ble foretatt i Ulf-huset.

— Jeg gleder meg til den utfordringen Sandnes Ulf blir. Sammen skal vi snakke om målsettinger, men i løpet av min treårsperiode ønsker jeg å stabilisere klubben på et høyest mulig nivå. Allerede neste år bør vi være et topplag i 1. divisjon, sier Sæternes til Aftenbladet.

Ønsker EIK-spillere

Han er klar over at nedrykket fra eliteserien medfører kutt i budsjettene, og at noen spillere kan forsvinne. Men han har tro på at han vil få penger til å få en slagkraftig spillertropp.

— Jeg har en ganske god oversikt over lokalfotballen, og jeg vet at det finnes spillere i 2. divisjon som under de rette forutsetningene også kan spille bra i 1. divisjon. Så får vi se på hva slags midler jeg får til rådighet.

Sæternes legger ikke skjul på at det finnes spillere i hans tidligere klubb, Egersund, han gjerne ser i Sandnes Ulf.

— Midtbanespiller Kenneth Grande (23) og Nicolai Geertsen er blant dem.

— Regner du med at det kan blir mer bråk med EIK hvis du prøver deg på disse?

— Nei, EIK vet om interessen, sier Sæternes, som tror det kan komme en raskt avklaring rundt disse. Den danske midtstopperen Nicolai Geertsen kom til EIK fra HB Køge i sommer, og har kontrakt ut sesongen, mens Grande fornyet sin avtale med EIK for to uker siden.

4-3-3 offensivt

Sæternes ønsker at Sandnes Ulf skal spille offensiv fotball.

— Kort fortalt vil jeg at laget skal framstå i 4-4-2 defensivt og 4-3-3 offensivt. Det er naturligvis litt mer innviklet enn det, men det er omfattende å forklare. Poenget mitt er uansett at vi må ha flere spisser på banen. Jeg vet selv hvor ensomt det kan være å spille som ensom angriper. Har du ikke dagen, rammer det hele laget. Vi må ha flere strenger å spille på, understreker Sæternes.

Han ønsker å ha med seg Tom Mangersnes (37) som assistent. Mangersnes har de siste tre årene hatt den jobben under Jonas Olsson i Sogndal. Her er ikke alt avklart ennå.

— Spillerne trener ut november. Så har de ferie. Jeg skal bruke desember måned til å planlegge sesongen og få en oversikt over troppen. Jeg gleder meg allerede, forsikrer Bengt Sæternes.