BÆRUM: 3.36,21 slik lyder den nye norske og nordiske rekorden på 1.500 meter. Løpefenomenet Jakob Ingebrigtsen viste at han blir å regne med også denne sesongen.

– Dette gikk veldig mye bedre enn vi hadde trodd, så jeg fikk ekstremt gode svar. Men det er også der jeg må være for å løpe fort innendørs, sier en småsvett Jakob etter rekordløpet.

– Vi legger jo ikke så mye i innendørs sesongen, da det er fort gjort å gå på en smell før man skal utendørs. Men i forhold til hva vi har gjort, så var dette ekstremt bra.

Filip Ingebrigtsen hadde tidligere på dagen levert en solid forestilling da han cruiset inn til 7,49,73 på 3.000 meter. Godt under EM-kravet på distansen.

– Stemmer det, EM-kravet. Det er jo fint det, men det var først og fremst deilig å få konkurrert igjen. Få blåst ut litt, sier en lett andpusten Filip Ingebrigtsen etter målgang.

– Hvilke svar fikk du her?

SOLID ÅPNING: Filip Ingebrigtsen klarte EM-kravet med gland under stevnet i Bærum.
JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Jeg kjenner at jeg er veldig godt trent, men ikke akkurat til dette her akkurat nå. Hadde jeg fått et par uker til med litt mindre mengde og litt mer konkurranser, så hadde det nok vært enda litt bedre.

Håper på suksess

Familien Ingebrigtsen har akkurat kommet tilbake fra en treningsleir i Sør-Afrika. Rapportene derfra har vært gode, og Jakob kan bekrefte at det har gått etter planen.

– Det ser vi jo her i dag, at ting har gått etter planen. Samtidig, den treningen vi gjør i Sør-Afrika er ikke direkte positivt for å springe bra på 1.500, men man må gjøre treningen om til noe. Om man greier det, så kan det også gå veldig mye fortere.

Innendørs-EM arrangeres første helgen i mars. Der skal Filip og Jakob løpe 1.500 og 3.000 meter, mens de også får selskap av Henrik på den lengste distansen.

– Jeg håper i hvert fall å komme til finale på noe. Jeg har jo vært med på det før uten å få til noe, så jeg håper å kunne gjøre noe med det, sier Filip noe beskjedent.

Jakob Ingebrigtsen slår fast at brødrene blir noen av de hardeste nøttene å knekke. Men om man ligger i front på trening, da har du nivået inne.

I FARTA: Ny norsk og nordisk rekord ble fasit for Jakob Ingebrigtsen under årets sesongåpning innendørs.
JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

– Da er du ikke bare i verdenstoppen, da er du litt foran det også! Om jeg springer ifra de andre på trening, da er det usannsynlig bra, slår Jakob fast.

Revansjelysten Filip

Der det var Jakob som hentet gull under EM i Berlin i fjor, så satt Filip Ingebrigtsen på tribunen. Han var i såpass god form at han kvalifiserte seg for EM-finale på 1.500 meter til tross for fall, men pådro seg samtidig en skade og måtte se lillebror ta gull.

– Revansjelysten er her helt klart. Man har lyst til å slå hardt tilbake når man går på trynet, bokstavelig talt, sier 25-åringen med fallet som forårsaket skaden i Berlin.

– Jeg har jo også lyst til å bli bedre og gjøre det bra. Det er jo det vi trener for, slår han fast.

– Hva tenker du om den kommende sesongen?

– Jeg har meget god tro på den, det må jeg si. Man kan ikke tvile på det og det er heller ikke grunn til noe annet, sier Filip som bekrefter at Team Ingebrigtsen er i rute.