LERKENDAL (adressa.no): Betingelse nummer én for at Nicki Bille Nielsen får fortsette som Rosenborg-spiller: Totalt alkoholforbud på ubestemt tid.

— Grunnen til det er at vi tror at sjansen er større for å havne i trøbbel når alkohol er inne i bildet, sier sportslig leder Erik Hoftun om hvorfor Bille Nielsen får den noe utradisjonelle straffen.

Hoftun kjenner ikke til at det har skjedd tidligere i Rosenborgs historie, men sier at de ikke kommer til å ha en detektiv som følger med på hvert steg dansken tar fremover for å forsikre seg om at han overholder forbudet.

— Vi stoler på Nicki, sier Hoftun.

Godtar avgjørelsen

Selv sier dansken at han lever fint med kravet RBK-ledelsen har satt til ham.

— Det synes jeg er helt fint. Det er ikke noe problem for meg, selv om jeg ikke har et alkoholforbruk som er større enn det som er vanlig, sier han.

— Har du en tendens til å havne i trøbbel når du har drukket?

— Nei, det er ikke sånn at jeg er ustyrlig hver gang jeg drikker. Men jeg har havnet i noen opphetede situasjoner, det har jeg, sier Bille Nielsen.

— Totalt alkoholforbud høres ut som noe man gir til en med et alkoholproblem?

— Ja, jeg er enig i at det høres sånn ut. Men det har jeg altså ikke. Jeg har ikke et alkoholproblem, sier dansken klart og tydelig til adressa.no.

Elsker klubben

På pressekonferansen torsdag kveld kysset han RBK-emblemet på treningsjakken sin, med beskjed om at han elsker klubben.

— Nå ser jeg frem til å komme tilbake på trening, og jeg gleder meg til å spille for våre fantastiske fans. Jeg elsker å være her, og jeg synes vi har funnet en god løsning, sier han.

Glad for å være tilbake på Rosenborg-trening fredag.

— Det er selvfølgelig en lettelse. Jeg føler meg uskyldig i den hendelsen som har skjedd, og jeg er glad for at klubben støtter opp om det. Jeg har savnet å spille fotball, og er utrolig glad for å være tilbake, sier Bille Nielsen