BRANN - NEST-SOTRA 2–1

VESTLANDSHALLEN: Brann bekreftet storebrorrollen da de slo Nest-Sotra i årets første treningskamp som fant sted i Vestlandshallen fredag.

Kampen, som startet mens folk gikk til lunsj, endte med 2–1-seier til bergenserne etter to mål av Gilbert Koomson. Alexander Dang reduserte for Nest-Sotra i annen omgang.

Vil produsere Brann-spillere

Både før og etter det som absolutt kan karakteriseres som en vennskapskamp, snakket de involverte i Brann og Nest-Sotra om det gode forholdet mellom de to klubbene.

– Vårt største mål er å produsere spillere til Brann. Ingenting hadde gledet Nest-Sotra mer, sier Nest-Sotras trener Steffen Landro.

Hans lag har levert blant andre Johnny Furdal til Viking, Kristoffer Zachariassen til Sarpsborg og Sondre Liseth til Mjøndalen. Men det er ikke det Landro helst vil.

– Vi ønsker ikke gjøre Viking, Mjøndalen eller Sarpsborg sterkere. Vi vil produsere Brann-spillere. Det er det høyeste Nest-Sotra kan oppnå, sier Landro.

– Lars Arne og jeg tenker likt

Forbindelsen mellom Ågotnes og Kniksens plass blir også styrket av relasjonen mellom lagets to trenere. Steffen Landro og Lars Arne Nilsen snakker godt sammen.

– Vi snakker mye fotball sammen. Vi tenker veldig mye likt når det gjelder hva som trengs for å vinne kamper, som for eksempel disiplin og struktur, sier Landro.

Han er full av beundring for jobben kollega Nilsen har gjort for Brann.

– Jeg liker veldig godt å snakke fotball med Lars Arne. Han er en utrolig kompetent fyr. Det han har gjort i Brann er fantastisk sterkt. Jeg har mye å lære av en slik kapasitet, sier Landro.

De to trenerne som i øyeblikket leder de to beste herrelagene i fylket, har vokst opp en drøy mil kjøring fra hverandre, nordvest på Sotra. Men det er 22 år mellom dem.

– Begge to er fra Sotra og vi kjenner de samme folkene. Jeg håper at dette er et samarbeid som skal bære frukter begge veier, sier Landro.

– Nest er viktige for Brann

Før denne sesongen fikk Nest-Sotra låne keeperen Markus Olsen Pettersen av Brann. Han spilte fredagens treningskamp.

– Rollen Nest-Sotra kan spille for Brann er viktig. Det er ikke alle spillere som kan gå rett fra et akademi til Eliteserien, kanskje færre enn før. Da er spill i klubbene vi har rundt oss viktig for deres utvikling, og nå er det Nest-Sotra som er på det høyeste nivået under oss, sier Soltvedt.

Nest-Sotras sportssjef sier dialogen mellom hans klubb og Brann har vært god rundt unge spillere de siste årene.

– Forhåpentlig kan vi også ha det om eldre spillere som ikke får så mye spilletid, sier Haukeland.

PRØVESPILL: Håkon Lorentzen var i Åsane i forrige sesong. Nå kan han bli Nest-spiller.
Ørjan Deisz

Lorentzen på prøve

Tidligere Åsane- og Brann-spiller Håkon Lorentzen spilte også kampen fredag. Han var spiss for Nest-Sotra, og kan bli klubbens neste signering. Så langt har Nest-Sotra hentet åtte spillere og sluppet ti fra seg.

– Jeg er fortsatt ung, så det viktigste for meg er å finne en klubb jeg får spille i. Jeg må få spille mange kamper, slik at jeg kan utvikle meg videre, sier Lorentzen. Han forteller at han har trent med Nest-Sotra en ukes tid, og at hva som skjer videre er uavklart.

Nest-trener Landro sier Lorentzen er den typen spiller han ser etter: En lokal spiller som «ligger langt fremme».

– Håkon blir sett på som om han er 25–26 år. Men han er 21 år, har vanvittig mye å gå på og kommer til å bli en utrolig god fotballspiller, sier Landro.