Ranheim – Nest-Sotra 1-2

(DNB Arena): Kampen startet med to upresise lag og et lavt tempo som ingen av lagene hadde problemer å forsvare seg mot. Nest-Sotra turte å holde på ball de første 15 minuttene, men kom seg ikke til noe som kan være kvalifisert som en sjanse.

Men det gjorde ikke hjemmelaget heller. Ranheim slet da Nest-Sotra lå kompakt med alle mann bak midtstreken.

FULL JUBEL: Nest-Sotra slo til med en solid borteseier i Trondheim.
Glen Musk

Scoring ut av intetI det 21 minutt skulle kampen likevel få sin første scoring. Johnny Furdal ble felt på midtbanen akkurat i det han sendte avgårde en pasning. Dommeren valgte å gi Nest-Sotra fordel, noe som resulterte i at Steffen Lie Skålevik parkerte den bakre fireren til Ranheim og trillet ballen iskaldt forbi Ranheim-keeper Even Barli.

Fem minutter senere skulle vertenes få sin første store mulighet ved spissen Jo Sondre Aas. Etter et innlegg fra høyre fikk han stå helt alene ved bakerste stolpe, men keeper Sanchez Olsen var raskt nede og fikk avverget mesterlig.

Ranheim-press

Det tok ikke lang tid før hjemmelaget var frempå igjen. Etter en corner i det 33 minutt fikk midtstopper Karl Morten Eek gå opp helt alene og heade mot mål. Heldigvis for Nest-Sotra gikk headingen over mål.

Ranheim var det beste laget denne perioden. Nest-Sotra ble spilt veldig lave til tider. I det 41 minutt så det i tillegg ut som vertene ble snytt for en straffe da Mads Reginiussen ble felt på kanten av sekstenmeteren.

Rett før pause kunne Nest-Sotra ha doblet ledelsen. Da Ranheims midtstopper Eek falt i det han skulle ta ned ballen fikk Skålevik muligheten. Skuddet fra spissen var godt, men havnet rett utenfor stolpen til Barli.

Ble baktunge

Den andre omgangen startet som den første sluttet. Ranheim hadde mye ball og spilte seg ved flere anledninger inn i bortelagets sekstenmeter.

Nest-Sotra lå konstant med alle mann på 35 meter, mens Ranheim slet med å finne løsninger på problemet.

Doblet ledelsen på kontring

Og plutselig, midt oppe i en periode der Ranheim har fullstendig tak på kampen, så kontret Nest-Sotra. Vatle Hammersland ble først servert en lang ball i bakrom. Alene med Barli lobbet han i tverrliggeren. På returen var derimot Skålevik og headet ballen enkelt i mål foran et sjokkert ranheimpublikum.

Etter scoringen forandret ikke Nest-Sotra noe på spilleplanen din. De fortsatte å ligge veldig lavt mot et trillende Ranheim.

Til tider lyktes de, men Ranheim kom kontinuerlig til sjanser. En god Sanchez Olsen i buret var det siste hinderet som nektet vertene scoring.

Redusering

Men etter 83 minutter klarte ikke Sanchez Olsen å holde nullen lengre. Keeperen måtte gi retur på et skudd, og på returen var Ranheim først og løp ballen i mål.

Etter målet jaget Ranheim utligningen. Gang etter gang slo de ballen inn feltet der det var tettpakket med folk uten å lykkes.

På overtiden levde Ranheim i sekstenmeteren til Nest-Sotra, men gjestene klarte å holde unna.

Derfor kunne de juble for seier 2-1 borte mot Ranheim.