Brann Stadion (BT): Den 25 år gamle kantspilleren Ludcinio Marengo er klar for Brann.

I 22-tiden onsdag bekrefter Brann og spillerens gamleklubb, ADO Den Haag, at overgangen er i boks.

– Med situasjonen som har vært den siste tiden, med skader på Deyver Vega og Daniel Braaten, var det viktig å få inn en spiller i den posisjonen, sier Branns sportssjef, Rune Soltvedt, etter å ha sikret seg en kantspiller som er høyrebeint.

Soltvedt om spilleren

Like før midnatt kom han ned fra kontoret sitt på Stadion for å fortelle om Marengo-avtalen. Den er permanent, og spilleren skriver Brann-kontrakt ut juni 2019. Marengo kom til Bergen onsdag ettermiddag, og i løpet av kvelden klarte Brann å komme i mål med overgangen.

– Hva gjør Marengo riktig for Brann?

– Det vil vise seg om det blir sånn. Vi håper og tror jo at han skal være riktig, han har den farten vi ønsket å få inn, og evnen til å utfordre én mot én. Han har de kvalitetene, men vi skal ikke legge for mye på ham. Han skal tilpasse seg og vi har ingen garantier, sier Soltvedt.

Overgangen skjedde altså på overgangsvinduets siste kveld, etter en sommer der Brann ikke hadde signert noen spillere.

Det var nederlandske medier som først meldte at Marengo var på vei til Brann.

Marengo er en hurtig og oppfinnsom kantspiller, som ikke går for å være spesielt oppofrende defensivt. Han har prøvd seg, men ikke markert seg, i nederlandsk toppdivisjon, der han har scoret ett mål i løpet av to sesonger.

Mohn-hjelp

Marengo ble lånt ut til klubben Go Ahead Eagles i vinterpausen. I Haag har han tidligere spilt sammen med Brann-kaptein Vito Wormgoor.

Ifølge det fotballnettstedet Transfermarkt, hadde Marengo kontrakt med gamleklubben ADO Den Haag til sommeren 2018.

Brann melder selv at Trond Mohn har bidratt økonomisk til overgangen, men selve overgangssummen skal ha vært beskjeden. Ifølge den nederlandske storavisen De Telegraaf koster spilleren Brann rundt 400.000 kroner.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, ønsker ikke å uttale seg om økonomien i overgangen.

Lars Arne Nilsen og Brann ser til Nederland i jakten på forsterkninger.
Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Skålevik lånes ut

Deyver Vega satt «på vent» den siste kvelden i overgangsvinduet, da han var høyaktuell for et utlån til Start. Like før midnatt bekreftet Brann at det ikke blir noe av. En eventuell Vega-avtale hadde sammenheng med Branns arbeid for å sikre seg den tidligere Aalesund-spilleren Henrik Bjørdal, men dette lyktes de ikke med.

Derimot er det endelig bekreftet at Steffen Lie Skålevik er klar for et låneopphold i kristiansandsklubben.

Også for et år siden hentet Brann fra nederlandsk fotball helt på tampen av overgangsvinduet, men da den langt mer lokale Torgeir Børven fra Twente.

Overgangsvinduet i Norge stengete i det onsdag ble til torsdag.