– I garderoben før kampen snakket vi om viktigheten av å få tre poeng når ikke alt fungerer. I dag skjedde akkurat det, fordi vi viste mental styrke da Levanger kjørte oss etter pause, forklarer Heikkilä overfor Aftenbladet.

– Vi jobber knallhardt for hverandre, vi sliter oss til tre poeng. Det er så utrolig viktig.

Slik rykket Start opp

– Jeg er ganske sikker på at vi hadde ti slike kamper med Start ifjor, derfor gikk vi opp, sier finnen som kom til Sandnes Ulf fra Start like før sesongpremieren mot Strømmen.

28-åringen fra Esbo i Finland har masse rutine fra Start og finsk toppfotball, nå ser han muligheter med Sandnes Ulf.

– Vi har mange nye som skal spille seg sammen, vi har mye fart i laget, vi har flere som kan og vil bli bedre. Vi har unge, sultne spillere. Nå handler det om å ta nye poeng og utvikle spillet vårt. Vi har mye å gå på, også vi i backfireren, mener midtstopperen.

En av de unge er lagets eneste Sandnes-gutt, Axel Kryger. 20-åringen blir bedre og bedre, i går var han best av alle, slett ikke bare fordi han laget vinnermålet.

– Jo, det var nok min beste kamp av de tre i serien, medgir han og er enig med Heikkilä.

– Vi slapp oss ned og fikk det fryktelig tungt etter pause. Men vi sto opp i duellen, vi gikk i «krigen» og ble belønnet med tre poeng. Akkurat nå er det det viktigste, naturligvis, sier Kryger.

– Vi ble slitne

Det syns også nykommer og keeper Arnold Origi.

Kenyaneren var på sin første trening med laget torsdag, og han har ikke spilt en enste kamp siden han vant cupfinalen med Lillestrøm i desember. Litt smårusk, ja, men meget solid totalt sett.

Axel Kryger rydder opp i forsvar foran keeper Arnold Origi. Levangers veteran Vegard Voll kommer for sent.
Fredrik Refvem

– Stemmer, jeg har ikke spilt siden cupfinalen, smiler Origi, - men det gikk jo bra. Og det var deilig å vinne, deilig å komme i gang.

– Vi spilte bra før pause, men måtte krige de siste 45 minuttene. Slik er denne ligaen, du må beherske begge deler, påpeker Arnold Origi.

Trener Bengt Sæternes undrer seg litt over hvorfor laget falt så mye etter pause.

– Vi står imot, vi vinner, men må innrømme at vi var litt heldige mot slutten. Vi kunne fort mistet poeng, sier Sæternes oppriktig.

– Tydelig at noen ble slitne, og vi klarte ikke endre kampbildet slik vi ønsket. Det er en sak vi må ta tak i, sier treneren.