Øyvind Nordtveits Sandviken-lag klarte 0–0 borte mot Stabæk lørdag. Med det ene poenget gikk Sandviken forbi Arna-Bjørnar på tabellen ettersom Arna-Bjørnar tapte 1–3 hjemme for Røa.

Sandviken ligger nå på 9. plass, mens Arna-Bjørnar er på 10. plass. De to har henholdsvis fem og fire poeng ned til kvalifiseringsplassen.

— Selvsagt er det kjekt å ligge først, men målet vårt er fortsatt å holde oss i toppserien og å etablere oss der. Jeg tror Arna-Bjørnar kommer sterkt utover høsten, sier Sandviken-trener Nordtveit.

Liten grunn til jubel

Det er selvsagt en noe søkt sammenligning, men med Brann og Åsane på nest øverste nivå i herrefotballen, er det nå Sandviken som er øverst i det bergenske fotball-hierarkiet om dagen. Nordtveit viser likevel solid nøkternhet når han får spørsmål om ambisjonene resten av sesongen.

— Nå har vi tre seirer og én uavgjort på de fire siste kampene, men målet er bare å få mest mulig ut av denne flyten og holde oss i divisjonen, sier han.

Selv om Sandviken nå er det høyest plasserte fotball-laget i Bergen, har de liten grunn til å juble over akkurat det. For en viktig årsak til at laget er best, er at Arna-Bjørnar har underprestert. For ikke å snakke om Brann.

— Det er helt riktig, sier Nordtveit.

Frykter ikke for posisjonen

Arna-Bjørnar har tre bronsemedaljer på rad, men trener Bjarne Hagen har fått det tøft i sin første sesong som hovedtrener etter Morten Kalvenes. I likhet med Nordtveit er også hans fremste mål å holde seg i toppserien.

Hagen frykter ikke ennå for Arna-Bjørnars posisjon som Hordalands flaggskip innenfor damefotballen. Blant annet er det viktig å være klubb nummer én for å kunne forsyne seg først av det lokale spillermarkedet, en rolle Arna-Bjørnar har fylt med å utvikle en rekke landslagsspillere.

— Over tid er det ikke tvil om at det kan endre på situasjonen dersom vi blir liggende bak Sandviken, men Arna-Bjørnar har vært på toppen av det hierarkiet i mange år, sier Hagen.

- Kan kjøpe suksess

Arna-Bjørnar har en relativt trang økonomi, og sliter i likhet med flere andre med å ta opp konkurransen med pengesterke lag som LSK Kvinner og Avaldsnes som ligger i toppen.

— Vi ser at ressurssterke lag er i stand til å kjøpe resultater. Vi er i en annen situasjon, og må skape resultatene på egen hånd. Det er en utfordring når det gjelder konkurransesituasjonen vi er i, sier Hagen. Han er likevel tydelig på at årets sesong har vært svakere enn forventet.