Mandag kom bekreftelsen på at Brann selger Steffen Lie Skålevik til Sarpsborg 08.

Spissen startet uken med medisinsk test og sin første trening i Østfold. Skålevik får trøyenummer 10 på den blå drakten.

– Som jeg har sagt flere ganger, så var Steffen ønsket her i fortsettelsen. Når det ikke lar seg gjøre, er det vår vurdering at et salg nå er det beste for begge parter, sier Brann-sportssjef Rune Soltvedt ifølge brann.no.

OVER OG UT: Steffen Lie Skålevik og Lars Arne Nilsen er ferdig med samarbeidet for denne gang.
Fred Ivar Utsi Klemetsen

Fra 1. divisjon til gullkamp

Overfor samme nettsted takker Skålevik for seg.

– Det har vært en reise fra midten av OBOS-ligaen til en gullkamp som nesten holdt helt inn, oppsummerer Skålevik.

Brann får cirka 3,5 millioner kroner for Skålevik. Spilleren kostet cirka en million da Brann kjøpte ham fra Nest-Sotra sommeren 2015. Siden den gang har Skålevik blitt Brann-toppscorer to ganger, i sølvsesongen 2016 og fjorårets bronsesesong. Han har også hatt lange perioder med mindre spilletid og tilbrakte høsten 2017 på lån i Start.

Nilsen forstår valget

Etter mandagens Brann-trening, der Skålevik altså ikke deltok, spurte BT Lars Arne Nilsen om hvordan det er å miste storastrilen. Da spøkte Brann-treneren med at nettopp det at Skålevik er stril, gjør det ekstra tungt.

Mer alvorlig sier Nilsen dette om Skåleviks valg:

– Jeg skjønner argumentasjonen hans. Jeg kunne ikke garantere at han ville vært fast på laget her.

– VIL SAVNES: Erik Huseklepp mener Brann i enkeltkamper vil savne Skålevik.
Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN NORWAY

I Ballspark-podkasten som ble spilt inn mandag, oppsummerte BTs Brann-blogger, Eduardo «Doddo» Andersen, tapet av Skålevik.

– Jeg er lei meg for at det forsvinner en lokal fyr, en sympatisk Brann-supporter. Men jeg tenker at dette er en vinn-vinn-situasjon der Brann har fått en kjempepris og Steffen Lie Skålevik, med sine egenskaper, vil komme mer til sin rett i Sarpsborg, sier Andersen.

Erik Huseklepp sier det slik:

– Brann vil nok savne hans enorme innsats i enkeltkamper, men Steffen må tenke på sin karriere. Det som passer aller best for ham, er at Sarpsborg spiller 4–4–2-formasjon, der han er best.

Steffen Lie Skålevik har spilt 73 Brann-kamper og scoret 20 mål. Avtalen han har undertegnet med Sarpsborg strekker seg over fire år.

  • Hør Erik Huseklepp og Ballspark-gjengen diskutere Skålevik-salget i en helt fersk podkast: