OTTAWA (aftenposten.no): Dagens nyhetsoppdatering klokken 19.00 på NRK1 er en fast rutine for hundretusenvis av nordmenn.

I kveld må de imidlertid finne seg i å vente til klokken er 20.55 for å få Søndagsrevyen.

Årsak? Fotball, selvfølgelig.

Under London-OL i 2012 ble det selve symbolet på den akutte fektefeberen som herjet nasjonen at Dagsrevyen ble skjøvet på for at folket hjemme skulle få se OL-finalen med Bartosz Piasecki direkte.

I kveld er det Norges VM-premiere mot Thailand i fotball-VM i Canada som er årsaken til at NRK gjør en sjelden endring på programmet.

— Det er ikke ofte det skjer, men innimellom når det er store sportsbegivenheter. En slik er kampen mot Thailand, sier rikskringkastingens sportssjef, Rune Haug.

Trekker mange tv-seere

Under europamesterskapet i Sverige for to år siden ble det etter hvert enorme seertall da det ble klart at Norge kom til å kjempe om medaljene.

Haug sier at to av de fire mest sette fotballkampene på norsk TV det året var fra kvinnenes EM.

Kun cupfinalen for menn og en EM-kvalifiseringskamp for herrelandslaget kunne matche tallene.

Slik kan det bli i år også, tror Haug.

— Det er veldig avhengig av om Norge gjør det bra, eller ikke. Hvis Norge gjør det vil interessen bli veldig bra utover i mesterskapet.

Alt annet enn seier mot Thailand vil være en enorm skuffelse for det norske laget. Asiatene spiller sitt aller første verdensmesterskap, mens Norge på sin side er blant lagene som har mest å vise til i VM-sammenheng.

Selv om Even Pellerud har brukt pressetreffene de siste dagene til å presisere at Norge på ingen måte tar lett på sin motstander, er det få som tror at kampen skal by på problemer for det norske laget.

NRK satser stort på mesterskap, og viser alle kampene direkte.

— Vi kommer til å ha hovedstudio i Oslo med Carina Olset som programleder. Det blir studiosending med gjester og analyser og tilstedeværelse fra Canada, sier Haug.

PS: Norges to siste gruppespillkamper mot Tyskland og Elfenbenskysten har avspark klokken 22 og 23.