Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) bekrefter dette overfor Fædrelandsvennen.

– Å gi spillere sparken på denne måten er ulovlig. Da bryter Amazon Grimstad arbeidsmiljøloven, sier Gjøril Johnsson i NISO.

Det kommer tre dager etter at Amazon-kvartetten ble sendt på dør på Levermyr. NISO anbefaler spillerne å ta kontakt.

– Selv om klubben sliter med økonomien, er det ikke grunn god nok å sparke spillerne. Var jeg spillerne, ville jeg bestridet disse oppsigelsene. Dette er et ansettelsesforhold mellom arbeidstaker og arbeidsgiver. Slike kontrakter kan ikke bare sies opp uten videre, sier Johnsson.

Kun Tone Gunn Frustøl har tatt kontakt med NISO. Det gjorde hun etter at hun ble truet av klubbledelsen i Amazon Grimstad.

– Jeg fikk vite av ledelsen i Amazon at jeg ville få sparken så fort jeg var friskmeldt, sier Frustøl.

Per i dag er midtbanespilleren sykemeldt grunnet en belastningsskade i kneet. Hun skal til legesjekk neste fredag. Da kan hun i likhet med Jan Aksel Odden og de tre andre spillerne bli stående på bar bakke.

– Det er helt latterlig. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Vi spillerne og Odden føler oss jo som syndebukker, sier Frustøl.

– Uansett er jeg ferdig med Amazon Grimstad for evig og alltid, sier Frustøl.

Forbundet refser Norges Fotballforbund refser Amazon Grimstad for måten de har organisert klubben på, og at de lar en person inneha fire sentrale verv.

Det er første gang jeg har vært borti et slikt tilfelle. De er nødt til å gjøre noe, sier Heidi Støre, klubbutvikler for damefotballen i Norges Fotballforbund, til Fædrelandsvennen.

Bakgrunnen er Roald Eriksens posisjon i klubben. Foruten å være A-lagets oppmann, innehar Eriksen også rollene som sportslig leder og styremedlem i klubben. Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, er Eriksen i tillegg sponsor for klubbens nigerianske angriper, Una Nwajei.

– Jeg har hørt om akkurat det. Men dersom det stemmer, må vi jo selvsagt se på det internt i klubben. Da er det snakk om et habilitetsspørsmål, sier leder i Amazon Grimstad, Sølvi Staff-Poulsen.

– Una Nwajei får 5000 kroner i året for å spille for Amazon og 250 kroner for hvert mål, det er du hun får av oss. Tidligere hadde hun fri leilighet, fortsetter Staff-Poulsen.

– Ellers har jeg ingen kommentar til organiseringen av klubben vår. Det er noe vi nå må se på internt, sier Sølvi Staff-Poulsen.

– Jeg har ikke fire roller. Jeg er sportslig leder, oppmann og sitter i styret. Men jeg lønner ikke Una Nwajei eller er sponsor for henne. Hun jobber selv ved siden av å spille fotball. Hun har to jobber faktisk, hevder Roald Eriksen.Det lyktes ikke Fædrelandsvennen å få tak i Una Nwajei i går.

— Må få orden

Av Heidi Støre får nå Amazon nå beskjed om å øke antall personer i ledelsen og få ting på stell.

– Det blir ofte slik at det blir mange verv på enkelte, men det er på ingen måte gunstig. Her må Amazon Grimstad se på organiseringen og øke tillittsmannsskapet, det er det ingen tvil om, sier Heidi Støre.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til, har styret, og spesielt leder Sølvi Staff-Poulsen vært suverene i å ta beslutninger uten å involvere andre.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette i media, sier Staff-Poulsen.

– De burde involvert oss i spillergruppen og trenerapparatet i mye større grad. Da kunne mye vært unngått, sier Jan Aksel Odden.

Fra Agder Fotballkrets får Amazon Grimstad nå beskjed om å ordne opp.

– De har havnet i en alvorlig situasjon, det skjønner alle. Og de har fått beskjed om å ordne opp. Nå handler det om å ta tak. De har forpliktelser overfor både spillere og andre i klubben, sier klubbutvikler i Agder Fotballkrets, Odd Jarle Larsen.