TROMSØ — MOLDE 2-3

Moldes opptur i serien fortsetter etter en sterk borteseier over Tromsø.

Det var over 70 dager siden hjemmelaget hadde sluppet inn seriemål på Alfheim, men søndag måtte keeper Markus Sahlman plukke tre baller ut av nota.

To av scoringene var signert Daniel Chima Chukwu og den siste Mattias Moström. Tromsøs scoringer var det Magnus Andersen og Remi Johansen som sørget for.

- Første omgang var ikke bra. Vi gikk inn i pausa og fikk litt kjeft. Vi jobbet hardt, fikk kampen inn i vår bane og fikk sjansene vi trengte i 2. omgang, uttalte kaptein Daniel Berg Hestad etter kampen.

Kanonstart

Det var Molde som kom best i gang i solskinnet på Alfheim. Ikke mer enn syv minutter var spilt, da Even Hovland headet et hjørnespark i stolpen. På returen var Daniel Chima Chukwu våken, satte pannebrasken til og styrte ballen trygt i mål.

De blåhvite så hvasse ut i åpningen av kampen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake og tok etter hvert skikkelig over. Aleksandar Prijovic var sterk og aktiv for Tromsø, og skapte flere gode muligheter. Heldigvis for Molde var Ørjan Håskjold Nyland i strålende form, og leverte flere praktredninger.

Til tross for at den unge keeperen viste strålende form, klarte Tromsø etter hvert å straffe gjestene. 23 minutter var spilt da det smalt. Nevnte Prijovic vant i lufta og headet ballen vakkert ned til en godt plassert Magnus Andersen. Han sendte ballen kontant inn ved venstre stolpe.

Snudde kampen

Bare fire minutter senere hadde Tromsø snudd det hele. Remi Johansen steg til værs og headet et hjørnespark fra høyre i mål - via tverrliggeren.

Molde forsøkte å kjempe seg inn igjen i kampen, men dårlig presisjon og lite oppfinnsomhet i og rundt 16-meteren gjorde at Tromsø kunne gå til pause med en fortjent ledelse.

I pausa foretok OIe Gunnar Solskjær to endringer. Magnar Ødegård og Zlatko Tripic ble ofret til fordel for Daniel Berg Hestad og Aliou Coly. Byttene fikk ønsket effekt for MFK, som gikk ut på banen og tok føringen nesten umiddelbart.

I pausa måtte jeg gjøre noe og det funka. Vi er mer fysisk og mer direkte i 2. omgang, sa Solskjær til C More.

Toppscorer

Etter flere gode muligheter, løsnet det omsider etter 61 minutter. Chima rundet Hans Norbye, og fikk også med seg ballen forbi keeper Sahlman. Deretter sendte han den mellom beina på en forsvarer og i mål.

Scoringen var Chimas sjette denne sesongen, og enn så lenge er han dermed delt toppscorer i eliteserien. Dessverre får han ikke muligheten til å fortsette scoringsrekka i neste kamp, ettersom han fikk sitt tredje gule kort og må sone karantene.

Etter 68 minutter var MFKs snuoperasjon et faktum. Aliou Coly spilte vakkert fri Jo Inge Berget, som igjen serverte Mattias Moström perfekt på bakre stolpe. Moström fikk en enkel jobb med å styre ballen i det åpne målet.

Store sjanser

Både målscorer Andersen og innbytter Morten Moldskred fikk brukbare muligheter for Tromsø senere i kampen, men de maktet ikke å få ballen mellom stengene. I stedet sto MFK imot og innkasserte tre sterke poeng på Alfheim.

Seieren er den fjerde i seriespillet og den første på bortebane denne sesongen.

PS! Andreas Hollingen debuterte i eliteserien søndag. Unggutten kom inn rett før slutt og fikk blant annet en stor sjanse helt på tampen.