GLENAVON - MOLDE 2–1

BELFAST: Det ble mye nesten for Molde FK i Nord-Irland. Hjemmelaget kjempa Molde i senk, og stakk av med 2-1-seieren etter scoringer av Josh Daniels og Rhys Marshall.

Hjemmelaget ga alt de hadde i åpningsminuttene, og var tøff med Molde-laget i duellene. Det fikk både Babacar Sarr og Eirik Hestad smertelig erfare, da begge ble liggende etter tøffe dueller.

Molde hadde mye ball, og det gikk ikke mange minuttene før MFK hadde full kontroll. Det første skremmeskuddet kom etter 13 minutter da Hestad og Håland kombinerte seg gjennom forsvaret, og førstnevnte fikk skyte fritt fra ti meter. Ballen gikk via stolpen og ut.

TUNGT: Molde tapte overraskende 2–1 borte mot nordirske Glenavon onsdag kveld.
Bjørn Brunvoll

Tok ledelsen

Molde koblet naturlig nok grepet om kampen, selv om hjemmelaget var farlige på flere dødballer. Etter mye nesten ble det endelig scoring for MFK da Petter Strand hælflikka ballen til Eirik Hestad som kom fra dypet inne i feltet. Moldes nummer 19 klinka til og satte ballen i det lengste hjørnet. 1-0 var dermed et faktum etter 37 minutter.

Jubelen hadde bare så vidt rukket å stilne før Glenavon fikk skaffa seg nok en dødball. Denne gang var det svært presist slått inn mot Linde, som ble utkjempa inne på egen strek. Rhys Marshall satte ballen i mål med pannebrasken, og lagene gikk til pause på stillinga 1-1.

Etter ei svak avslutning på omgangen, åpnet Molde bedre etter hvilen. Det resulterte i et par store Molde-sjanser, og nærmest var Fredrik Aursnes da han kombinerte med Petter Strand.

En betenkt Solskjær etter tapet for Glenavon.
Bjørn Brunvoll

Hjemmelaget foran

Det var likevel hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Da 57 minutter var spilt ble Molde kontret i senk. Hussain slo et frispark inn i feltet, og ballen ble klarert unna. Hjemmelaget kom to mot en mot Remmer som eneste Molde-forsvarer på riktig side. Dansken måtte støte, og ballen ble sluppet i akkurat riktig tidspunkt til Josh Daniels, som satte ballen i målet alene med Linde.

Molde hadde det spillemessige overtaket også etter scoringa, men det stemte bare ikke foran mål.

Det så ut til at det kunne komme ei utligning da Daniel Chima ble felt inne på ti meter og Molde fikk straffe. Fredrik Aursnes, en normalt sikker straffeskytter, satte ballen via stolpen og ut. Det ble synonymt med kampen.

I sluttminuttene presset Molde voldsomt på, men det endte 2-1 til Glenavon. Returoppgjøret spilles neste torsdag på Aker stadion.