Anders Pamer kommenterer:

Dagen før oppgjøret mot Haugesund hadde Steffen Lie Skålevik tatt med seg hjemmefisket kreps fra Sotra. Det var nok til at treneren ga han sjansen etter en svak førsteomgang.

— Jeg sa til han at siden han kom med kreps på treningen på lørdag, så skulle han få spille annenomgangen. Jeg sa at han måtte vise at den krepsen hans virket, sier en spøkefull Lars Arne Nilsen etter 1-0-seieren.

— Hadde innbytterpuls

Og Skålevik grep virkelig sjansen da han fikk den. Kun fem minutter trengte innbytterne på å markere seg.

— Jeg hadde grei innbytterpuls, men jeg visste at innlegget kom til å komme. Meg og Nouri har bra kjemi, og han slår fine innlegg, sier Skålevik om sin egen scoring.

Kampens eneste mål kom nemlig etter et herlig forarbeid av Amin Nouri. Backen kunne etter kampen avsløre at det var en innøvd variant.

— Vi har jobbet med å komme til flere innlegg på trening den siste uken, så jeg kliner bare til og håper på det beste. Heldigvis fikk Steffen en tå på den. Det har jeg lært på løkken på Mortensrud, sier Nouri.

Innbytterne avgjorde – igjen

De første 45 minuttene var en trist skue for det litt over 11.000 oppmøtte.

Så trist at Lars Arne Nilsen bestemte seg for å gjøre hele to bytter – ut med Erik Huseklepp og Fredrik Haugen. Inn med Kasper Skaanes og nevnte Steffen Lie Skålevik.

— Treneren sa at det kokte inne i garderoben, så det har nok blitt slengt litt med leppene der inne. Vi fikk beskjed om å komme inn med energi og springe ræven av oss, sier matchvinneren.

Scoringen var kun sotrastrilens andre scoring for sesongen. Mye fordi han ofte har måtte ta til takke med å være innbytter.

— Jeg hadde sett for meg en bedre start på sesongen, men jeg må bare fortsette å jobbe steinhardt å prøve å få mer spilletid på høsten.

— Hva syns du om rollen som innbytter?

— Jeg trives greit med innbytterrollen, men jeg har selvsagt lyst til å starte. Når en blir satt på benken så må man bare prøve å skjule skuffelsen og være klar til å komme innpå, sier spissen som har blitt byttet inn i syv av fjorten Brann-kamper i år.

— Må komme med mer kreps

Brann-treneren har denne forklaringen på hvorfor den tidligere Nest-Sotra-spilleren ikke starter flere kamper:

— Det er fordi vi har forskjellige typer spisser, og i det siste har vi brukt Orlov som spiss. Skålevik er egentlig en spiss som skal inn å nappe, men han har spilt en del kant. I dag var han på rett plass til rett tid, og det er ofte gode spisser.

— Hva må han gjøre for å starte kampene, Nilsen?

— Han må bare fortsette å score mål og komme med kreps, sier treneren med et smil.

"Krepsen", som han etter hvert har blitt kjent som, kom fra naboklubben i havgapet i fjor sommer, men har fortsatt til gode å slå helt til i den røde drakten.

— Det har vært en fin tid, og jeg har egentlig bare vært med på oppgangen. For meg personlig skulle jeg selvsagt ønske å bidra med flere mål. Jeg må bare være på hogget når en får sjansen, sier han.

Og det gjorde han absolutt i den siste kampen før EM-pausen.

Pausen skal han bruke til mer egentrening, slik at han kan spille seg inn i Lars Arne Nilsens førsteellever.

— Jeg må bli mer dødelig inne i boksen, så derfor er egentreningen viktig for meg. Du har liten tid i Tippeligaen, så det gjelder at ting går fort, sier han.