Manchester United–Manchester City 1–2

To scoringer etter corner var nok til å sikre City seieren i det uhyre viktige Manchester-derbyet søndag. Et mål av David Silva, og ett av Nicolás Otamendi. Marcus Rashford reduserte for United på overtid i den første omgangen, men til ingen nytte.

Dermed har Pep Guardiolas menn en luke på hele 11 poeng ned til byrivalen på annenplass.

Nicolás Otamendi jubler for den avgjørende scoringen på Old Trafford.
DARREN STAPLES / X90183

José Mourinho er kjent for å være en mester til å organisere lagene sine, og Manchester United pleier som regel å være bunnsolide defensivt. De røde har også fysisk meget sterkt mannskap. Derfor var måten målene kom på uvanlig, og portugiseren vil trolig være svært misfornøyd med de to billige målene hans lag slapp inn.

– Manchester City scorer på to dødballer. Det vil irritere Mourinho, skriver Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

Stjernespissen Romelu Lukaku er inne i en tøff periode av sin første United-sesong. Søndag var han involvert i begge baklengsmålene. Spesielt på 2–1-scoringen var det slett innsats av belgieren.

Det fikk TV 2-ekspert Brede Hangeland til å fyre løs.

– Det er utilgivelig av Lukaku. Det er ikke dette nivået verdig, sa den tidligere landslagshelten – og fortsatte:

– Igjen svikter han i de store kampene. Han holder rett og slett ikke nivået i de store kampene, sa Hangeland.

Livnet til rett før pause

Det var enorme forventninger før søndagens gigantmøte. Første- mot annenplassen. Pep Guardiolas sprudlende City-lag mot José Mourinhos bunnsolide Manchester United. Sistnevnte langt på vei måtte ha poeng for å beholde spenningen i gullkampen i Premier League. Og det ble en underholdende kamp på Old Trafford.

De lyseblå gjestende var dominerende, men slet med å spille seg til de store sjansene mot en kompakt motstander. Omgangen var halvspilt da Gabriel Jesus gikk i bakken inne i United-boksen. Brasilianeren kikket opp mot dommeren, men ble ikke belønnet med straffespark.

I sluttminuttene av den første omgangen smalt det derimot. Først måtte David de Gea varte opp med en flott redning. Like etter klarte han derimot ikke å forhindre David Silva å sende gjestene i ledelsen. Spanjolen lurte inn 1–0 etter en corner.

City-jubelen varte ikke lenge. På overtid ordnet Marcus Rashford balanse i regnskapet da han trillet inn 1–1 etter skrekkelig forsvarsspill av Vincent Kompany.

Marcus Rashford trillet inn utligningen for Manchester United.
DARREN STAPLES / X90183

Misbrukte gigantsjanser

Begge lagene gjorde endringer i pausen. Manchester United tok ut Marcos Rojo og satte inn svenske Victor Lindelöf. Gjestene tok ut Vincent Kompany og satte inn Ilkay Gündogan.

Og dramatikken fortsatte like etter hvilen. Den andre omgangen var ni minutter gammel da City tok ledelsen for andre gang–igjen etter corner. Denne gangen var det Nicolás Otamendi som fikk banke inn ledermålet etter klønete forsvarsspill fra United.

Romelu Lukaku forsøkte å klarere, men traff en lagkamerat. Dermed endte ballen hos Otamendi.

Ti minutter før full tid ropte United på straffe. Ander Herrera gikk i bakken, men dommeren ga spanjolen gult kort for filming, til Herreras enorme frustrasjon.

– Han gjør mye ut av det, Herrera, og det er derfor han får det gule kortet, oppsummerte TV 2s kommentator Petter Myhre.

– Det var en klar straffe, er José Mourinhos vurdering.

I sluttminuttene fikk hjemmelaget vanvittige muligheter til å sikre et poeng, men hverken Romelu Lukaku og Juan Mata klarte å score.