ARNA-BJØRNAR — STABÆK 0-0

Stabæk er Toppseriens nest mest gjerrige lag. Arna-Bjørnar er seriens nest minstscorende lag. Statistikken preget også lørdagens oppgjør mellom de to på Arna Idrettspark.

– Dette var en kamp som føyer seg inn i rekken, vi har sett den før. Spillemessig er vi godt på høyde med Stabæk, og vi skaper flere sjanser, men vi setter ikke ballen i mål, sier Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland.

Arna-Bjørnar stod med fire strake tap før møtet med Stabæk lørdag. Siden 3-0-seieren mot Vålerenga i slutten av mai, har Arna-Bjørnar scoret bare to mål. De to scoringene har til gjengjeld sikret laget seks poeng. De andre syv kampene har endt med tap.

Treneren kom inn i mars og fikk ikke en ideell oppkjøring med laget. Han sier fokuset har vært å skape en egen spillestil, og at laget ikke har jobbet mye med siste tredelen i angrep

– Vi måtte gjøre et valg og jobbet mye med spillestilen, og vi spiller bra fotball, særlig mot de bedre lagene.

Mangelen på scoringer har vært et samtaleemne.

– Det ligger der og murrer, for vi ser at vi produserer sjanser. Det er et lite irritasjonsmoment, men det hadde vært mye verre om vi ble rundspilt og ikke hang med, for det gjør vi, sier Røssland.

Innsiden av krysstangen

Hjemmelaget startet best og var centimetere fra å ta ledelsen etter tjue minutter. Vilde Bøe Risa, som debuterte på landslaget med scoring tidligere i uken, fyrte av på volley fra distanse og traff innsiden av krysstangen.

– Vi er litt skuffet over å ikke ta alle tre poengene, for vi kjører Stabæk bra i perioder, sier kaptein Risa.

Skuddet kunne ha kronet en god uke for Risa, men det ble bare nesten.

– Skuddet går treverket og ned på mållinjen. Jeg synes vi fortjente mer, sier Risa.

Nesten tjue minutter ut i andre omgang var det Stabæk som var centimetere fra å ta ledelsen fra distanse. Marie Markussen fyrte et frispark i tverrliggeren.

Etter 70 minutter kom Ine Marie Thoresen Wedaa alene gjennom, men satte avslutningen over mål.

- Vi blir skremte

Kaptein Risa sier det ikke står på motivasjonen til laget, men at spillerne må bli kaldere i hodet.

– Det handler om dyktighet foran mål, og vi blir litt skremte når vi kommer alene med keeper. Det har absolutt gått oppover de siste to kampene, så nå skal vi jobbe mye med avslutninger neste uke, sier Risa.

Forrige kamp, mot Avaldsnes, ble skildret som en av de bedre kampene Røssland hadde sett i norsk damefotball i år, men det ble ingen poeng igjen på Arna idrettspark.

– Vi ligger i ingenmannsland på tabellen, men nå handler det om å ta flest mulig poeng i slutten på sesongen, avslutter Røssland.