BRANN — VÅLERENGA 4-1 (1-1)

BRANN STADION: Her er vår oppsummering av rivaloppgjøret Brann – Vålerenga.

20. minutt: Så skjedde det til slutt. Sportsklubben Brann slapp inn mål på hjemmebane. Både Daniel Braaten og Ruben Kristiansen ble alt for fokusert på ball, og Vålerengas høyreback Robert Lundström snek seg opp langs Branns venstreside uten at noen i rødt fikk det med seg.

Lundström fikk dermed all verdens med tid til å sikte innlegget i boksen. Vålerenga har mistet toppscoreren sin Deshorn Brown til Kinesisk fotball, men erstatteren Mohammed Abdellaoue var på plass og bredsidet ballen like foran nesen på Piotr Leciejewski – en enkel scoring for spissen. Dette var første gang Brann slapp inn mål på hjemmebane siden Hødd i forrige sesongs siste serierunde.

GLEDE: Deyver Vega hoppet opp på Daniel Braaten etter å ha sendt Brann foran med 2–1. Ruben Kristiansen kom stormende til for å bli med på feiringen.
Digitalsport

40. minutt: Så smalt det på Brann Stadion. Vega viste frem klasse på høyrekanten, og gjorde akkurat det han ble kjøpt for. Costaricaneren dro av seg to menn og satt fart mot dødlinjen. Vålerenga-keeper Marcus Sandberg burde kanskje tatt innlegget, men det var Jakob Orlov som fikk hodet på ballen først. Sandberg fikk reddet hodestøtet fra svensken, men returen falt ned rett foran Kristoffer Barmen – som scoret på Branns første sjanse. Forrige runde i Sarpsborg ble han foretrukket som midtstopper, men mot østlendingene var Barmen tilbake på midten. Han har brent sin andel åpenbare målsjanser, men på returen fra Strandberg gjorde han alt rett og – på noe som lignet et brassespark – sendte han ballen inn i mål foran en halvfull BT-tribune.

52. minutt: Brann trengte ikke lang tid på å snu det. Deyver Vega danset forbi Vålerenga-spillerne gjennom hele kampen, og ved 2–1 var han nok en gang arkitekten, da han dro seg inn i banen fra sin høyrekant. 23-åringen vant ballen høyt i banen og førte den med seg rundt 20 meter før han ladet skuddfoten.

Det var ikke et spesielt godt treff fra den fotrappe driblefanten, men skuddet gikk via beinet til Simon Larsen – nok til å finte Vålerenga-keeper Marcus Sandberg i feil retning. Noen minutter senere forlot Vega banen til stående ovasjoner. Vålerenga har ikke vunnet en eneste bortekamp i år, og må vente i hvert fall to uker til for å bryte den statistikken.

81. minutt: Oppgjøret mellom Brann og Vålerenga regnes som en norsk klassiker, men 2016-utgaven av storoppgjøret er åpenbart ikke like populært som tidligere oppgjør. Fellesferie eller ei, 10.482 tilskuere er lite, og symptomatisk for to lag som sliter med å engasjere publikumet i Norges to største byer. De som møtte opp ga likevel bra lyd ifra seg, og fikk betalte for oppmøtet.

For Brann satte kveldens tredje og fjerde scoring ved Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp. Forrige gang bergenspublikumet fikk se mer enn fem scoringer på Stadion var mot Fredrikstad i september. En herlig revansj for Lars Arne Nilsen som har blitt kritisert for at laget hans scorer for lite mål.