Mads Hvilsom forlater Brann. Han kommer ikke til å bli savnet. Hans karriere i Brann var alt annet enn vellykket. Hvilsom viste seg å være en kondisjons— og duellsterk spiller med høy arbeidsmoral, men han skåret aldri, og det var det han var satt til å gjøre. Det var derfor han var her i Bergen. Ikke for å gjøre pliktoppfyllende returløp, men for å glede oss Brann-supportere med nettsus.

Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann for Bergens Tidende.
Vegar Valde

StorsigneringMads Hvilsom var Branns storsignering i vinter. Det var ikke måte på hvor fornøyde og stolte Brann var med ham. Vi fikk vite at dette var en spiller de hadde speidet på i lang tid, dette var en storfisk. Mads Hvilsom skåret 16 mål i den danske Superligaen i 2014-15-sesongen, ble det stadig gjentatt. At han mistet all målteft da han ankom Eintracht Braunscweig, ble ikke gjentatt like ofte.

Hvilsom fikk det aldri til blant bohemer og bergensere, men den forglemmelige Brann-karrieren er ikke Hvilsoms ansvar alene. Først og fremst skyldes det Branns spillestil. For er det egentlig mulig for en spiss å bli en notorisk måljeger på Lars Arne Nilsens gjerrige og kyniske lag? Å være angriper i Brann har vist seg å være en ensom affære. Spissen vet at medspillerne er der et sted, men det er ingen hjelp å få. Han løper og løper og håper og håper, i kamp etter kamp – det vil si i de kampene han spiller (annenhver kamp sitter han på benken) – på det lille mirakelet, at en av ballene en dag skal nå frem til foten hans.

LES OGSÅ:

Overlatt til seg selv

Mads Hvilsom var overlatt til seg selv. Det var ikke bare det at han ikke skåret, han kom knapt til en målsjanse.

Dansken er løst fra kontrakten, og Brann bekrefter med det at Hvilsom ikke var noen suksess i den røde trøyen – i likhet med flere av vinterens kjøp og signeringer. De ble kalt forsterkninger, men var de nå det?

  • Remi Johansen har slitt med tillit, skader og den generelle fysiske formen.
  • Deyver Vega har slitt med overgangspapirer og skader.
  • Dani Hattaka har slitt med kvaliteten på eget spill.
  • Mads Hvilsom har slitt med å finne veien til mål.

Den eneste av vinterens signeringer som hittil har levert varene er Daniel Braaten.

I mange år hadde Brann verken sportssjef eller speider. Det har de nå, uten at de av den grunn ser ut til å bli en vinner på overgangsmarkedene. De mangler nemlig et helt essesiell element – penger. Det er vanskelig, nesten umulig, å finne spillere som kan heve laget når økonomien er såpass skrøpelig som det den er.

Derfor blir ikke Branns neste signering en spiller som vil heve laget, men en spiller som laget må heve. Brann har i sommer vist interesse for både 28 år gamle Geir André Herrem (Åsane) og 27 år gamle Øystein Myrkaskog (Førde).

Det sitrer ikke av forventning når jeg hører de navnene, men på den andre siden, hvis de skulle bli Brann-spillere vet vi i hvert fall at de ikke kommer til å skåre færre mål enn det Mads Hvilsom gjorde i den røde trøyen.