Liverpool-Sevilla 2–2 (Se målene i vinduet øverst i saken)

– Vi var fra begynnelsen det dominerende laget. De hadde to sjanser, og scoret to mål. Jeg så mye bra i dag som vi kunne bygge på, sa Jürgen Klopp etter kampen.

Med Liverpool tilbake i Champions League for første gang siden 2013/2014-sesongen, var det spente hjemmefans som tok turen til Anfield.

Møtet mellom Liverpool og Sevilla var møtet mellom de to lagene som er forventet å gå videre fra gruppe E.

Men hjemmepublikumet satt nok kaffen i halsen da det allerede etter fem minutter sto 1–0 til bortelaget. Et innlegg fra venstre gikk gjennom hele feltet, og på bakerste fikk Wissam Ben Yedder en enkel jobb med å sette inn kveldens første. En scoring som burde vært klarert fra Dejan Lovren først.

– Det er en ren bom (av Lovren), sa Rune Bratseth i Viasport-studio.

Liverpool-kjør

Etter scoringen handlet alt om de røde fra Liverpool. Anført av en livlig Sadio Mané, kjørte de til tider over de spanske gjestene som hadde mer enn nok med å holde unna.

21 minutter inn i første omgang holdt det ikke lenger. Alberto Moreno fant Roberto Firmino, som enkelt kunne bredside inn utlikningen. To minutter senere burde Emre Can satt inn 2–1, men avslutningen havnet utenfor.

Men Liverpool skulle ta ledelsen, gjennom et mål preget av mer flaks enn noe annet. Mohamed Salah vant igjen ballen høyt i banen. Sevilla-spillerne ropte på et frispark, så ut til å ha en god sak, men dommer holdt fløyta i hånda. Egypteren fikk løsnet et skudd, som traff Sevilla-stopper Simon Kjær, og som videre gikk i en bue over Sevillas keeper som var helt utspilt.

Philipe Coutinho kom inn med kvarteret igjen, uten at han klarte å gjøre noen forskjell.
JASON CAIRNDUFF / X03805

Samtidig var det ikke ufortjent med hjemmeledelse, og på dette tidspunktet var Liverpool i strupen på spanjolene. Sadio Mané ble felt i feltet, og fikk straffe. Roberto Firmino kunne sende Liverpool til pause med 3–1, men bommet fra elleve meter.

Sendt på tribunen

Jürgen Klopps gutter fortsatte å styre kampen etter pause, men slet med å skape de altfor store sjansene. Hett ble det likevel på sidelinja, da Sevilla-trener Manuel Berizzo ble sendt på tribunen. Ikke bare én, men to ganger kastet han bort ballen da den gikk utover sidelinja, og på andre forsøk ble han pekt opp på tribunen.

– Det er bare tullete, sa Viasport-ekspert Petter Veland.

I samme situasjon havnet Berizzo og Klopp i munnhuggeri, og etter kampen viste tv-bildene en meget hissig tysk Liverpool-trener som reagerte på oppførselen til Sevillas trener.

– Alt er fint. Vi er rolige nå. Jeg respekterer ham, han respekterer meg. Sånt kan skje i løpet av en kamp. Vi hadde en liten prat, og alt er fint nå, sa Klopp etter kampen.

Det var til tider ampert på sidelinja.
JASON CAIRNDUFF / X03805

– Må lære seg å drepe slike kamper

Liverpool hadde vanskeligheter med å drepe kampen, og alle med Liverpool-hjerte skjønte at det kun var en kontring som skulle til for at hjemmelaget skulle rote bort seieren.

Med 18 minutter igjen på klokka skjedde det. Plutselig fikk Joaquin Correa plass foran målet til Loris Karius. Fra 14 meter gjorde han ingen feil, og satte inn utlikningen, og kunne juble foran et tyst Anfield.

– Fantastisk fint gjort av Correa. Men Liverpool må lære seg å drepe kamper som dette. Blir for frenetisk, skrev TV 2-kommentator Kasper Wikestad på Twitter.

På tampen kunne Liverpool rotet bort alt, men Luis Muriels

– Det er mye bra i dette laget. Samtidig er det noe råttent. Det er for enkelt å score på dem, sa Viasport-kommentator Morten Langli.

– På sitt aller beste kan de spille skjorta av de aller beste, men de kan også slippe inn og ryke mot nær sagt hva som helst, sa Langli.

På tampen fikk Joe Gomez sitt andre gule kort og ble utvist, men det gjorde ingenting for resultatet. Det endte 2–2 på Anfield.

Slik endte Champions League-kampene onsdag:

Liverpool (England) – Sevilla (Spania) 2-2 (2-1), Maribor (Slovenia) – Spartak Moskva (Russland) 1-1 (0-0).

Gruppe F:

Feyenoord (Nederland) – Manchester C. (England) 0-4 (0-3), Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Napoli (Italia) 2-1 (1-0).

Gruppe G:

Leipzig (Tyskland) – Monaco (Frankrike) 1-1 (1-1), Porto (Portugal) – Besiktas (Tyrkia) 1-3 (1-2).

Gruppe H:

Real Madrid (Spania) – APOEL Nikosia (Kypros) 3-0 (1-0), Tottenham (England) – Borussia Dortmund (Tyskland) 3-1 (2-1).

Spilt tirsdag:

Gruppe A: Benfica (Portugal) – CSKA Moskva (Russland) 1-2, Manchester U. (England) – Basel (Sveits) 3-0.

Gruppe B: Bayern München (Tyskland) – Anderlecht (Belgia) 3-0, Celtic (Skottland) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-5.

Gruppe C: Chelsea (England) – Qarabag (Aserbajdsjan) 6-0, Roma (Italia) – Atlético Madrid (Spania) 0-0.

Gruppe D: Barcelona (Spania) – Juventus (Italia) 3-0, Olympiakos (Hellas) – Sporting Lisboa (Portugal) 2-3.