Lillestrøm-keeper Arnold Origi var med å avgjøre cupfinalen på Ullevaal søndag. Med et par mesterlige redninger de ti siste minuttene i 3-2-seieren over Sarpsborg 08 sikret han en ny pokal til Åråsen-klubben.

Etter kampen sank han sammen i midtsirkelen.

– Jeg ser på meg selv som en tøff mann, men følelsene tok overhånd og jeg gråt som en baby, forklarte han i etterkant.

Det var også på Ullevaal han vant sin første medalje i fotballkarrièren, Mathare United fra Nairobi slo Korsvoll i finalen i Norway Cup.

I 2007 forlot han hjemlandet og signerte for Moss. I 2013 signerte han for Lillestrøm etter ett år i Ull/Kisa.

En som har fulgt reisen hans er fetter og Liverpool-profil Divock Origi, som denne sesongen er utleid til Wolfsburg i Bundesliga.

– Han ville vært her og sett kampen på tribunen om han ikke spilte kamp selv, sa Arnold Origi til Aftenposten etter cupfinalen.

Divock Origi er utleid fra Liverpool til Wolfsburg denne sesongen.
Peter Byrne / TT / NTB scanpix

– Vet hvor hardt du har jobbet

Mandag var imidlertid fetteren på plass i Oslo for å gratulere. Begge la ut bilder på Instagram fra besøket.

«Jeg er nå mer enn noen gang overbevist om at familie gjør spesielle øyeblikk helt ubetalelige», skriver LSK-keeperen til et bilde han har lagt ut av seg selv, Divock Origi og sin kusine.

Divock Origi på sin side takker Gud for å ha plassert søskenbarnet i livet.

«Gratulerer med å ha vunnet den norske cupen, fetter! Jeg vet hvor hardt du har jobbet for dette. Mester», skriver han videre.

Ulik reise til profftilværelsen

Divock Origi er sønn av Mike Origi, som i sin tid spilte 120 kamper for Kenya og meldte overgang til belgiske KV Oostende i 1992. Tre år senere ble Divock født i Belgia.

Til sommeren er han trolig med i belgiernes VM-tropp.

Mike var på Ullevaal søndag og så nevøen vinne cupfinalen fra tribunen.

Arnold er sønn av Mikes bror, Austin, som var kaptein for det kenyanske landslaget, men spilte hele karrièren i hjemlandet.

– Vi har hatt ulike veier til å bli fotballproffer. Jeg startet i Genk, han startet i Kenya hvor du må jobbe hardt for å nå frem og bli proff. Arnold har gått den lange veien. Nå har han spilt ti år i Norge og er blant de beste keeperne der, sa Divock i et intervju Liverpool Echo hadde med begge fetterne da Liverpool og Lillestrøm var samtidig i spanske La Manga tidligere i år.

Arnold forteller Aftenposten at de to har mye kontakt til daglig, og at han vet at fetteren setter pris på suksessen.

– Jeg tror det vil inspirere ham, for han ser på min reise som spesiell, sier LSK-helten.