Liverpool-laget virket å gå mot tre viktige poeng i seriepremièren, men på overtid dukket en offsideplassert Miguel Britos opp og headet inn 3–3 i en kamp der Liverpools fjorårssesongs problemer igjen viste seg.

Forsvarsspillet til Jürgen Klopps mannskap får massiv kritikk.

– Ingenting forandres. Hva holder de på med under treningene? sier Jamie Carragher.

Uttalelsen kom i sendingen til den britiske TV-kanalen Sky Sports. Carragher er mannen med nest flest kamper for Liverpool gjennom historien. Han fikk totalt 737 kamper mellom 1997 og 2013.

Jamie Carragher var Liverpools visekaptein i ti år, før han la opp i 2013.
Carl Recine, Reuters, NTB Scanpix

Liverpool har jaktet forsterkninger på stopperplass i hele sommer. Blant annet har Southampton-stopper Virgil van Dijk vært ønsket på Merseyside.

– Van Dijk kommer ikke til å gjøre noen forskjell i det hele tatt, sier imidlertid Carragher.

BBC-ekspert og tidligere England-stopper Matthew Upson går ut mot forsvarsspillet etter sesongens to første og svært målrike (Arsenal – Leicester 4–3) Premier League-kamper.

– Kunsten å forsvare seg er ikke-eksisterende så langt denne sesongen, sier Upson, til BBC.

Det var knyttet stor spenning til Jurgen Klopps mannskap i kjølvannet av sommerens overgangssaga rundt Philippe Coutinho, og etter kun åtte minutter kom de ikke ukjente dødballproblemene til syne.

Et Watford-hjørnespark fant pannebrasken til Stefano Okaka som totalt umarkert headet inn 1–0 til vertene.

Utligning og ny baklengs

Gjestene fra Merseyside slet med å få det til å stemme før pause, men etter 29 minutter eksploderte det i angrep. Alberto Moreno slo opp på Mané som hoppet elegant over ballen. Der ventet Emre Can som spilte Mané gjennom og Liverpools lynraske kantspiller bøyde ballen opp i lengste hjørne.

Gjestene var imidlertid ikke lenge i lykkerus, for kun to minutter senere scoret vertene igjen.

Watford-spillerne kriget Liverpool ut av stilen og til slutt ble et innlegg fra høyre slått inn foran mål. Der klarerte en uheldig Trent Alexander-Arnold som klarerte i en medspiller og serverte Abdoulaye Doucouré på åpent mål.

Midtbanespilleren fra Mali takket og bukket og satte enkelt inn 2–1.

Bedre etter pause

I pausen kritiserte flere Liverpools rekordkjøp Mohamed Salah. Egypteren kom til klubben for over 370 millioner kroner tidligere i sommer.

– Salah har vært akkurat like dårlig som sist han spilte i PL, skrev Morten Langli på Twitter.

Men Liverpool og Salah kom sterkere ut etter pause.

Laget kom ut i et helt annet tempo og ble tildelt straffespark etter 55 minutter da Watford-keeper Heurelho Gomes felte Salah inne i feltet. Roberto Firmino var iskald fra straffemerket og satte inn 2–2 og kun to minutter senere var de to Liverpool-spillerne i begivenhetenes sentrum igjen.

Mohamed Salah og Roberto Firmino (bak) snudde kampen for Liverpool i andre omgang.
Andrew Couldridge, Reuters, NTB Scanpix

Firmino ble spilt gjennom og forsøkte å lobbe ballen over en utrusende Gomes. Ballen var på vei utenfor, men fra kloss hold dukket Liverpool-debutant Salah opp og fluktet ballen i mål til 3–2.

Vertene forsøkte å sette inn en sluttspurt og Miguel Britos fikk en skuddmulighet på overtid som Simon Mignolet bokset til hjørnespark.

Hjørnesparket ble svingt inn foran mål og til slutt endte ballen igjen hos Britos som nærmest på streken bare pirket ballen over linjen til ett poeng for Watford.

Offside?

Etter kampslutt ble det spekulert i om Watfords overtidsutligning skulle ha vært annullert for offside. Det så ut som Britos sto i offside og forstyrret Liverpool-keeper Mignolet før ballen ble slått inn foran målet.

– Det er noen centimeter offside, men det må være utrolig vanskelig å spotte det. Hvis en ball blir spilt bakover i banen kan det ikke være offside. Man kan være offsideplassert, men om ballen blir spilt bakover i banen så er det ikke offside, sa TV 2s ekspert Simen Stamsø Møller i studio.

Kanalens andre ekspert, tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg var imidlertid uenig.

– Watfords tredje mål er offside. Foran ballen og med innflytelse overfor keeperen, fortalte han kanalen i en SMS.

(©AFTENPOSTEN/NTB)