Torsdag er Barcelona en by i sorg. En varebil kjørte inn i en folkemengde i den kjente gågaten La Rambla. Klokken 20.20 meldte spanske myndigheter at minst 13 mennesker er døde.

For mange mennesker i byen er fotballklubben FC Barcelona nærmest en religion. Lagets spillere uttrykker nå sin sorg i sosiale medier.

– Jeg vil sende mine kondolanser og støtte til familiene og vennene til ofrene etter det forferdelige angrepet i vårt elskede Barcelona. I tillegg vil jeg ta avstand fra enhver voldelig handling, skriver Lionel Messi – som fem ganger er blitt kåret til verdens spiller – i en Instagram-post.

Han kommer også med en beskjed til alle i Barcelona:

– Vi kommer ikke til å overgi oss. Vi er klart flere som ønsker å leve i en fredelig verden uten hat, der respekt og toleranse er fundamentet for samfunnet, fortsetter Messi.

Messis rival om tittelen som verdens beste fotballspiller, Real Madrids Cristiano Ronaldo, fordømmer også angrepet.

– Jeg er lei meg etter nyhetene som kom fra Barcelona. All støtte og solidarided til familiene og vennene til ofrene, skriver Ronaldo på Twitter.

Sjokkert Suárez

Lagets stopper Gerard Piqué har også kommentert hendelsen på sin Twitter-konto.

– Vi må alle stå sammen etter angrepet på byen vår. Jeg sender all min støtte til de som ble rammet av dette barbariske angrepet.

– Jeg er veldig sjokkert over det som skjedde i Barcelona. All min støtte til byen og familiene, skriver spissen Luis Suárez på sin Twitter-konto.

Klubbveteranen Andrés Iniesta er også i sorg.

– Vi er alle fortvilet over det som har skjedd og nyheten som fortsetter å komme fra byen vår. Jeg sender all min kjærlighet, skriver Iniesta på Twitter.

– Jeg er rystet for det som skjedde på La Rambla. Jeg sender all min styrke til ofrene og deres familier, skriver midtbanespiller Ivan Rakitic på sin Twitter-konto.

Også Barcelonas offisielle Twitter-konto kondolerer.

– Vi er veldig triste over angrepet på byen vår. Tankene våre går til ofrene, familiene deres og hele Barcelona.

Barcelona sesongåpner søndag med en hjemmekamp mot Real Betis.