Søndag tapte Lillestrøm 1–2 for Molde i Eliteserien. En gruppe LSK-supportere hadde med seg et banner med teksten «Mot voldtekt». Dette som en åpenbar markering mot Molde-spilleren som nylig ble tiltalt for voldtekt.

Få minutter etter at supporterne hengte opp banneret, tok imidlertid Molde affære. Det forteller LSK-supporter Vidar Evje - som var et øyenvitne til det hele.

– Banneret ble tydelig observert fra Molde sin side. Det dukket opp seks-syv sikkerhetsvakter. Så kom en representant fra Lillestrøm der vi står med banneret, sier Evje til Aftenposten.

– Da fikk vi beskjed om å ta ned banneret, og at hvis vi ikke gjorde det, måtte politiet komme opp på tribunen. Da ble banneret overlevert helt udramatisk.

  • Les mer om selve kampen her:

Hevder Molde tok initiativet

Evje understreker at han ikke var involvert i å ta med banneret opp til Molde. Han er kritisk til at Molde bedriver det han opplever som sensur.

Det var Molde som oppdaget banneret og tok initiativ til å fjerne det. Det forteller Lillestrøms sikkerhetssjef Ronny Frilseth til Nettavisen - som omtalte saken først.

Kanarifansens talsmann Kenneth Kvebek skriver følgende om hendelsen i en SMS til Nettavisen:

– Jeg har ingen kommentar. Banneret er unødvendig og ble fjernet. Greit nok.

Molde-ledelsen har ikke ønsket å kommentere saken.

Rettssak i august

Rettssaken mot Molde-spilleren som er tiltalt for sovevoldtekt, er berammet til 14. og 15. august. I mars ble det kjent at statsadvokaten hadde bedt om at det skulle tas ut tiltale mot eliteseriespilleren.

Molde har valgt ikke å suspendere den tiltalte. Klubben avventer domstolens behandling av saken.

Siktelsen mot spilleren ble tatt ut i fjor sommer, og saken har vært etterforsket siden den tid. Saken ble i januar ferdigstilt, men statsadvokaten mente den krevde videre etterforskning.

(©NTB/AFTENPOSTEN)