Det ble en rolig treningsøkt for Brann-spillerne dagen før 16. mai-kampen mot Sandefjord. Lars Arne Nilsen har en klar tanke om hva som venter dem tirsdag.

– Vi møter et kynisk lag som mest sannsynlig kommer til å legge seg nedpå. De er tålmodige og kommer til å prøve å få publikum til å pipe på oss, sier Brann-treneren.

For nettopp det at Sandefjord kommer til å sette Brann-publikumet sin tålmodighet på prøve, er Nilsen sikker på.

– De kommer til å bruke alle midler de kan for å bryte ned moralen vår. Vi er forberedt på en veldig tøff kamp, men jeg tror ikke de kommer hit for å kjøre over oss, sier Nilsen med en klar oppfordring til publikum:

– De kommer nok hit for å få oss, publikum og hele byen frustrerte. Og bergenserne er jo utålmodige, men i morgen må de være tålmodige. Det kan du skrive.

Wormgoor tilbake

Skal vi tro Nilsen kommer det ikke til å bli noen enkel kamp mot Sandefjord, som kun ligger ett poeng bak Brann på tabellen.

– Sandefjord har vært gode og er et topplag de også. Det er en steintøff kamp, og det er vi forberedt på. Men vi har veldig lyst å vinne på 16. mai foran 17.000 tilskuere, og i en toppkamp. Men dette blir ingen «walk in the park», poengterer Brann-treneren.

Etter skaden han pådro seg på trening i forrige uke er Vito Wormgoor klar igjen fra start. Med kapteinen tilbake står Brann med skadefri tropp før møtet med Sandefjord.

– Jeg føler meg bra. Foten min er god nok, sier Wormgoor.

– God nok eller helt frisk?

– God nok til å spille i morgen. Foten blir litt og litt bedre for hver dag. Man kan alltid bli sterkere, og den er ikke helt perfekt, men god nok for å spille kamp.

KLAR: Vito Wormgoor måtte stå over lørdagens kamp mot Molde på grunn av en skade han pådro seg i forrige uke. Nå er kapteinen tilbake i troppen og klar for å spille sin første 16. mai-kamp i Bergen.
Bjørn Erik Larsen

Brann-kapteinen er forberedt på at Sandefjord vil ligge lavt, men har en klar formening om hva nøkkelen blir for å ro i land seieren.

– Vi må etablere et raskt spill for å finne riktige posisjoner og spille oss fri. Det å holde et høyt tempo tror jeg blir avgjørende for oss tirsdag, sier Wormgoor.

Børven eller Orlov?

Tendensen hittil i sesongen har vært at det har stått mellom Torgeir Børven eller Jakob Orlov fra start. I lørdagens kamp mot Molde startet Børven, mens Jakob Orlov kom inn i pausen og ble omtalt som «banens gigant» av Brann-treneren.

– Hvem starter mot Sandefjord?

– Det må vi holde litt hemmelig, men de spiller som oftest begge to. Enten starter den ene, og så kommer den andre inn. Men vi har flere andre spillere. Vi er alle friske og kan velge det vi vil, sier Nilsen.

Både Børven og Orlov er forberedt uansett hvem av dem som starter.

– Det har vært litt frem og tilbake, men det tror jeg vi var forberedt på begge to. Man så jo nå sist mot Molde at det går an å gjøre en forskjell, selv om du begynner på benken. Det er bare å forberede seg så godt du kan og hvis du starter på benken får du være klar når du får sjansen, sier Børven.

Lagkamerat Orlov ser frem til tirsdagens storkamp.

– Det er alltid gøy å spille 16. mai. Man har alltid lyst til å spille fra start. Alle som er med i troppen ønsker jo det, sier Branns toppscorer.

TOPPSCORER: Branns toppscorer Jakob Orlov ble omtalt som «banens gigant» av Lars Arne Nilsen etter kampen mot Molde. Men om det blir han eller Torgeir Børven som starter mot Sandefjord er uvisst.
Tor Høvik

Hyller supporterne

For kaptein Wormgoor blir dette første 16. mai kampen på Brann Stadion. Han forteller at han har hørt mye rykter om hvordan det kommer til å bli.

– Jeg har hørt mye og at det er fullt hus hver gang. Jeg tror de allerede har satt opp noen flagg på tribunen, så vi gleder oss veldig, sier Wormgoor som hyller Brann-supporterne:

– Brann-supporterne er en god støtte for oss, også på bortekamper. Jeg må gi en stor tommel opp for supporterne. Vi skylder bergenserne denne seieren, og vi kommer til å kjempe hardt for å gi de den.

For Børven blir dette hans første gang i 17. mai-tog i Bergen.

– Jeg vet ikke hvordan det blir med tap, men jeg regner med at det er kjekkere å gå i toget med seier, ler spissen.