En av vinterens mest overraskende overganger i norsk fotball er et faktum. Bare måneder etter at hun signerte proffkontrakt med italienske Fiorentina, drar landslagsspiller Ingrid Marie Spord hjem til Bergen.

Der skal hun igjen kle seg i hvitt og spille for Sandviken. Det skriver Bergensavisen fredag.

Ifølge avisen er ingen papirer signert ennå, men det er ventet at 23-åringen kommer til å skrive under på en treårskontrakt innen kort tid.

– Jeg har fått et godt tilbud fra Sandviken. Det har vært veldig fint i Italia, men ting skjer fort i fotballen. Avtalen jeg får med Sandviken gir meg muligheten til å være med på utviklingen i klubben. Det ser spennende ut, sier Spord til BA.

Hun vil også få en jobb i klubbens markedsavdeling, og dermed være fulltidsansatt på Stemmemyren.

Ønsket lang kontrakt

– Dette er en stor signering i norsk fotball, sier trener Alexander Straus til Bergens Tidende.

Han forklarer hvorfor bergenseren har bestemt seg for å komme hjem.

– Det er flere grunner til det, men det skyldes først og fremst at Ingrid er veldig utviklingsorientert og har et stort ønske om å bli bedre. Nå får hun komme inn i startfasen på et prosjekt, være med på å bygge det opp og på den måten ta store steg som en leder, sier han.

LÆREVILLIG: Ingrid Marie Spord (til h.) roses for sin vilje til å bli bedre. Her fra en trening under fotball-EM i fjor. Ved hennes side står Nora Holstad Berge.
Roald, Berit / NTB scanpix

Straus påpeker på fleip at Spord er klar over at Sandviken ikke kommer til å vinne Champions League med det første, at hun er innstilt på at å løfte klubben mot toppen vil ta tid.

Det var derfor hun selv initierte en treårskontrakt, som er uvanlig i norsk kvinnefotball.

– Det var et ønske hun hadde, og det forteller meg mye om hvilken spiller og jente dette er, sier Straus.

Etablert landslagsspiller

Så sent som i november dro fyllingsdølen til Fiorentina fra LSK Kvinner. På Østlandet etablerte hun seg som en av Toppseriens beste midtbanespillere, og ble samtidig fast inventar i Martin Sjögrens landslagstropper.

Hun har nå spilt 15 kamper med flagget på brystet.

– Jeg samler på gull. Sandviken kan også ta gull, og det vil jeg gjerne være med på å gjøre en gang. Jeg vil bygge klubb og kultur. Og vinne gull. Punktum. Så det er absolutt ikke uambisiøst, sier Spord til BA.

Både spilleren og Sandviken har vært i kontakt med landslagsledelsen i forbindelse med overgangen, og trener Straus føler seg trygg på at den ikke vil gå utover landslagsplassen. Så stort er ikke steget ned.

– Det er ikke så stor forskjell på Sandviken og Fiorentina. Forskjellen er mye større mellom Brann og Fiorentina på herresiden. De beste spillerne spiller på landslaget, og nå er en av de beste spillerne hos oss. Det er jo ikke slik at LSK og Avaldsnes har monopol på landslagsspillere i Norge, sier Straus, og legger til:

– Ingrid kommer til å bli en bedre spiller i Sandviken. Hvis ikke hadde jeg ikke hatt samvittighet til å hente henne.

Midtbanespilleren kommer vederlagsfritt fra storklubben i Firenze.