SANDVIKEN – LSK KVINNER 0-2

STEMMEMYREN: Sandviken inviterte til fest på Stemmemyren, da klubbens 70 årsjubileum skulle markeres. Med arrangementer tidligere på dagen og prominente gjester i pausen, hadde klubben en ambisjon om å slå Toppseriens tilskuerrekord under lørdagens oppgjør mot topplaget LSK Kvinner.

Men oppgjøret ble aldri den festen Sandviken hadde forespeilet. På tribunen var det langt fra smekkfullt, og på banen klarte de hvitkledde aldri å hamle opp med de suverene serielederne.

I rollen som festbrems var Emilie Haavis, som med sine to scoringer i første omgang sørget for at LSK tok en komfortabel seier.

— Antiklimaks

— Det ble et antiklimaks. Vi inviterte til fest, og vi hadde virkelig tro på å kunne slå dem, så det føles litt skuffende akkurat nå. Men at vi er skuffet er bare bra, det viser at vi har tro på oss selv, sier trener Øyvind Nordtveit.

Gjestenes mange landslagsprofiler brukte ikke lang tid på å markere seg på Stemmemyren. Allerede i kampens fjerde minutt satte Emilie Haavi inn sitt første etter en hurtig kontring, og da halvtimen var spilt punkterte hun nærmest kampen med en perlescoring fra drøye 25 meter.

Sandviken sto bedre imot i annen omgang, men klarte aldri å spille seg til de helt store sjansene selv. At solen plutselig tittet frem ble det eneste høydepunktet for hjemmepublikumet. Som ventet LSK vant kampen fortjent.

Fornøyd med tilskuertallet

— Jeg synes vi gjorde en god kamp, totalt sett. Selv om vi havnet under med to mål, så ga vi aldri opp. Med tanke på at vi møter et lag som har landslagsspillere i alle posisjoner, og vi er deltidsspillere, så synes jeg vi hang godt med, sier Madeleine Giske, og fortsetter:

— Jeg snakket med treneren deres etter kampen, og de synes det var vanskelig å spille mot oss. Det skal vi ta med oss, sier den tidligere LSK-spilleren.

Spissen, som også er Sandvikens daglige leder, var også fornøyd med at 602 mennesker fant veien til Stemmemyren, til tross for at augustværet ikke var av det ønskede slaget.

— Rekordforsøket var mest en gimmick, men det kom hvert dobbelt så mange som vanlig på kamp. Vi var fornøyde hvis vi fikk over 500 på tribunene, og det klarte vi – det dårlige været til tross.