Arna-Bjørnars Kristine Wigdahl Hegland er solgt til den svenske Damallsvenskan-klubben Linköping. 21-åringen hadde ett år igjen av kontrakten, og etter det BT erfarer sitter Arna-Bjørnar igjen med rundt 100.000 kroner.

BT har tidligere skrevet at Linköping og Kopparbergs/Göteborg var ute etter Hegland. I tillegg har den Bundesliga-klubben Bayern München meldt sin interesse.

– Hun presterte så godt i EM at mange har vært interesserte, sier Torstein Pedersen, daglig leder i Arna-Bjørnar, til BT.

Han vil ikke kommentere nøyaktig overgangssum, men sier at pengene som kommer inn er viktige for klubben.

– Pengene betyr at vi kan investere i en erstatter. Økonomisk har vi gått fra rød sone etter nyttår til grønn sone etter sist halvårsregnskap, og alle ekstrainntekter vi får inn, kommer godt med, sier Pedersen.

– Vi er sikre på at hun kommer til å markere seg sterkt på et av de beste lagene i Sverige, og så ser vi fram til den dagen hun kommer tilbake igjen til Norge og Arna-Bjørnar, heter det i en pressemelding fra klubben.

– Jeg vil takke Arna-Bjørnar for noen veldig fine år. Uten klubben, trenerne og spillerne hadde ikke jeg vært der jeg er i dag. Klubben har virkelig betydd mye for meg og det er her jeg har tatt de store stegene som fotballspiller, sier Hegland i en pressemelding.

– Men jeg har vært i Arna-Bjørnar siden jeg var 14 år og føler at tiden er inne for nye erfaringer og input. Jeg har fått et godt inntrykk av Linköping og jeg tror at det er en klubb hvor jeg kan ta nye steg, og hvor jeg kan utvikle meg både som fotballspiller og person. De har gjort det veldig bra i Damallsvenskan i år, og har et spennende og godt lag. I tillegg vil det bli lagt til rette for at jeg kan fullføre siste semester på bacheloren i generell psykologi. Jeg gleder meg veldig til å bli en del av laget og håper jeg kan bidra til at Linköping gjør det enda bedre neste år. En skal heller ikke se bort ifra at jeg kommer tilbake i AB drakten om noen år, sier Hegland.