Bodø/Glimt – Lillestrøm 3–1

I november ble det klart at Knutsen skulle gå fra å være assistenttrener til å bli hovedtrener for laget i Bodø. Søndag åpnet nyopprykkede Bodø/Glimt sesongen hjemme mot Lillestrøm med seier.

Knutsen reiste til Bodø etter en bråkete avgang i Åsane høsten 2016. Etter en sesong som assistent for Aasmund Bjerkan, ble Knutsen forfremmet til hovedtrener for den nyopprykkede klubben.

Søndag tok Knutsen sin første seier som eliteserietrener.

– Stilkarakterer betyr ingenting nå. Dette var en utrolig deilig seier, sa Knutsen etter seieren over Lillestrøm i serieåpningen.

Stoppet kampen

Etter femten minutter valgte dommer Kristoffer Hagenes å sende spillerne i garderoben mens banen ble brøytet. LSK-trener, Arne Erlandsen, ytret ønske om å utsette kampen, men slik ble det ikke. Etter 30 minutter var spillerne tilbake på banen.

– Vi fikk høre at Lillestrøm ville stoppe kampen, og da var vi veldig fokusert på at vi skal bruke det som en mental fordel, for det var ikke vårt fokus. Dommeren avgjør, og i utgangspunktet skulle vi ut og spille. Når det ene laget ikke vil spille og det andre laget vil spille, så handler det om en mental stor forskjell, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til NTB om den ufrivillige pausen han fikk med laget sitt mens snøen ble skuffet vekk fra banen.

To fra Opseth

Kristian Fardal Opseth satte inn 1–0 etter 25 minutter. Thomas Lehne Olsen utliknet like etter pause, men i løpet av de siste ti minuttene puttet Brede Moe og Opseth to til for Glimt, som dermed tok alle tre poengene på Aspmyra,

– Vi hadde en dårlig periode i annen omgang, men viste høy moral ved å komme tilbake og vinne 3-1, forteller Knutsen.