Se Sogndal — Brann direkte på bt.no, fredag kl 19.00

Omkranset av nesten 200 unge fotballspillere, står Azar Karadas og Gaute Vetti og deler ut autografer. Uken med fotballskole er i full gang, og veteranen Karadas har tatt med seg det lovende midtbanetalentet Vetti til Loddefjord.

Han presenterer seg for de unge fotballspillerene som angrepsspiller og forsvarsspiller. Og han står gjerne i mål hvis det må til.

SE BILDEGALLERI ØVERST I SAKEN

— Det er utrolig kjekt å kunne reise rundt sånn som dette, sier Karadas, som selv har barn på fotballskole denne uken.

— Det skulle bare mangle at vi stiller opp på slike ting som dette, følger han opp.

Minner fra vestlandsderbyet

Det er sommerpause fra eliteserien, men på fredag treffer han gamleklubben til en sommertest i Sogndal. For Karadas har det blitt mange kamper mellom de to lagene gjennom en lang karriere.

— Alle kamper er spesielle. Det er alltid artig å møte Sogndal, og det er alltid artig å møte Brann med Sogndal. Masse bergensere og god stemning.

Det beste minnet han har fra kampene mot Sogndal er derimot ikke som Brann-spiller, selv om han har vært i klubben i hele tre perioder.

— Det beste minnet har jeg nok fra når jeg var liten hjemme på Eid, og vi møtte Sogndal. Da var det kamp om å være best i fylket, og det var alltid spesielt.

Men minnene fra vestlandsderbyene er der også.

— Det er mange tøffe og tette kamper, men det er blitt så mange kamper at det er vanskelig å peke ut enkelte kamper, sier han.

- Stort å stå her med han

En som har enda færre minner, er 17-åringen Gaute Vetti. Han presenterer seg fint for barna som midtbanespiller.

Han ble født året før Karadas fikk sin første kamp for Brann, men har sett opp til klubblegenden lengde.

— Jeg husker han godt fra 2007, da syntes jeg han var veldig god. Det er veldig stort å få stå her med han i dag, sier unggutten som forrige uke var med Brann til Førde på treningsleir.

Men midtbanetalentet klarer ikke trekke frem noen spesielle Sogndal-minner. Om han får muligheten til å skape noe egne får vi ikke vite før troppen reiser til Sogndal.

Se Sogndal - Brann direkte på bt.no, fredag kl 19.00