I mitt mimrehjørne er det enkelt å hente fram den tilårskomne følelsen dagene før og ikke minst på selve kampdag. Jeg kjenner at det kribler litt i en småsliten taklingsfot, og disse kriblingene fra topp til tå savnes virkelig. Jeg var selv veldig fokusert, for å si det mildt.

Inngangen til avspark fra å være vanvittig påskrudd til å ta dette som en hvilken som helst kamp er syltynn. Det kan fort bikke feil vei og det meste kan gå galt om man vil altfor mye. Balanse er her et nøkkelord. Det laget som mestrer den oppgaven best, vinner i kveld.

Jeg husker godt det var mindre søvn dagen før slike kamper. Jeg sovnet seint og våknet tidlig med kulerunde øyne. Jeg var klokkerklar lenge før frokost. Ikke sjeldent tok jeg på meg joggesko og løp en liten kilometer rundt omkring. Seansen ble avsluttet med et brøl utav denne verden. Ut mot havet! Da roet pumpen seg et lite hakk, i hvert fall for noen timer.

Viking mot Sandnes Ulf er tøffe oppgjør. Her fra et oppgjør på Viking stadion i 2014. Vikings Indridi Sigurdsson i duell med Sandnes Ulfs Kent Håvard Eriksen
Carina Johansen / NTB scanpix

Utfordringen var nemlig å kjøle seg ned slik at tenkingen ble lagt noe på is. Det kunne gå begge veier nemlig. For lang spenningsprosess og et hode i vinnermodus kan stjele krefter.

Spillere som kunne komme i min sone ble analysert ekstra godt. Ingenting skulle bli overlatt til tilfeldighetene.

Var de kjappe eller tøffe? Var de gode på hodet? Var de fintesterke, og hvilken vei likte de å dra med seg ballen? Hva med skuddfot? Alt dette ble tenkt på før avspark. Det var ikke aktuelt å bli den tapende part i mine dueller. Ferdig snakka.

Jeg regner med at spillerne på begge lag også nå har de samme følelsene i dag - uansett hvilken geografisk lokasjon de kommer fra. Om ikke kan jeg når som helst kurse Viking-guttene. Sandnes Ulf får klare seg selv.

Hvilket lag er best i vår region?

Ja, det spørsmålet får vi snart svaret på. De siste treningene har for begge lag bestått i hvordan dette lokaloppgjøret skal vinnes. Hva er svakhetene til motstander og hvilke styrker skal eget lag bruke for å gå seirende ut?

Slike kamper er de absolutt kjekkeste å vinne i hele verden. Da er man best til neste møte og selvtillit etter en slik mestring gir en utrolig «drive» videre i sesongen.

Sandnes Ulf har en noe bedre inngang til kampen med sin klare og velfortjente 4-0-seier over Florø sist. Viking har derimot noen spørsmål som må besvares før de løper ut på kunstgresset.

Ingve Bøe håper at Zlatko Tripic starter kveldens kamp mot Sandnes Ulf.
JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Håper Østigård og Tripic er «fit for fight»

I etterpåklokskapens lys kan man forstå alle som ønsket Zlatko Tripic inn på banen i andre omgang mot Levanger. Men det hadde vært lite lurt om han dermed fikk en lengre pause fordi dette viste seg å være for tidlig.

Er skaden leget, vil angrepet atter framstå som farligere, mer mobilt, samt mer uforutsigbart. Samhandlingen der framme vil bedres betraktelig. Får vi også inn Leo Østigård der bak, har jeg stor tro på Viking-seier igjen.

Så når Ålesund står for tur hjemme allerede neste kamp kan vi spise opp de poengene de ligger foran.

Det blir en folkefest på Viking stadion i kveld.
Skibstad, Kent / NTB scanpix

En festaften

Mye skjer i og rundt arenaen. Hoppeslott, diverse stander, DJ, salg av mat og Tore Pang skal rappe. Noe for enhver med andre ord.

Viking har tatt grep for å fylle stadion i kveld. Det blåser en positiv fønvind blant alle ansatte og viljen til å levere en opplevelse er alltid hovedtanken.

Ta del i denne festaftenen og støtt ditt lag, uansett blåfarge. Så kom på kamp og lag liv folkens. Det kan bli fulle hus, så vær tidlig ute!