START-BRANN 1-2

5: Det var ganske så glissent på Sør Arena denne kjølige kvelden på tampen av oktober. Kanskje ikke veldig rart med tanke på at bunnlaget Start for lengst har rykket ned. Men Brann-fansen var tallrike. Dessverre fikk de lite å juble for de 45 første minuttene, for de fikk se et sølvjagende Brann som la seg superlavt mot tabelljumboen fra Sørlandet. Det største jubelbrølet kom etter fem minutter da speaker opplyste om at Sogndal hadde tatt ledelsen borte mot Branns argeste medaljerival Odd. Brann har fått mye «hjelp» av at de andre lagene rundt dem har avgitt mange poeng, og det startet godt også søndag.

GLADNYHET FOR BRANN-FANSEN: Stopper forlenger kontrakten.

27: Sjansefattig og kjedelig, slik kan vel den første omgangen oppsummeres. Lagene hadde hver sin store sjanse. Først var det Brann sin tur etter 27 minutter da Deyver Vega la inn fra høyre til Daniel Braaten som ventet på motsatt. Han fikk ikke satt ballen på mål, og i situasjonen etter ropte Kristoffer Barmen på straffespark. Det så ut som om dommer Tom Harald Hagen gjorde det rette da han vinket spillet videre. Omgangens andre sjanse var den største, og den tilfalt Start. Fire minutter før pause fikk Lars-Jørgen Salvesen stå mutters alene i feltet, og fra fem meter burde han ha sørget for at Start tok ledelsen. Men headingen gikk omtrent rett på Piotr Leciejewski.

66: Først hadde Fredrik Haugen en kjempesjanse for Brann, men skuddet hans føk like over målet. I stedet skjedde det som ikke skulle skje like etterpå: Start tok ledelsen. En corner endte opp hos Tapio Heikkilä, som fikk tuppet videre til Robert Sandnes. Han snudde seg og hamret ballen i mål. Det komiske var at målet nesten kom i skyggen av det som skjedde sekunder senere, da målscorer Sandnes ble tatt av banen og erstattet med veteranen Espen Hoff som skulle spille sin siste hjemmekamp for Start før han gir seg. I stedet for å vise målet i reprise på storskjermen, kom det en hyllest til Hoff. Men samme det, Start var i ledelsen.

Brann leverer i eliteseriecomebacket. Her er grunnen til at du likevel ikke bryr deg.

71: Nå kom meldingene om at Odd og de andre topplagene begynte å score, og det skjedde noe med Brann. De tok fullstendig over. Og det var på mange måter riktig at det var innbytter Erik Huseklepp som utlignet etter 71 minutter. Skuddet fra rundt 20 meter satt klistret bak Opdal, i det som ser ut til å ha vært Huseklepps aller siste bortetur med klubben i sitt hjerte. Brann ville ha mer, og nå kom plutselig sjansene på løpende bånd. Og 1-2-målet ved Fredrik Haugen etter 78 minutter var kanskje hakket vakrere enn 1-1-målet. Også det målet kom fra langt hold, og nå klistret Haugen den i vinkelen bak Opdal. Brann hadde snudd og gjenerobret kontrollen på sølvet. De er allerede sikret minst bronse etter søndagens seier.