Hun var med på opprykket i 2005. De siste ni årene har hun ikke stått over en eneste kamp i Toppserien. Hun har vært helt sentral i klubbens medaljesesonger. I år har hun også vært kaptein.

Når man oppsummerer karrieren til Caroline Walde, høres det ut som hun er godt oppe i 30-årene. Men det er hun ikke. Hun er fortsatt bare 25 år.

Likevel føler hun seg for gammel til å ta nok et år i Toppserien. Årets sesong ble hennes siste som fotballspiller.

— Det handler om at jeg begynner å dra på årene. Jeg setter pris på andre ting i livet, blant annet en ny jobb som jeg trives i. I tillegg skal det bli godt å styre ferier og slikt selv, sier Walde.

Siste kvinne ut

- For gammel? Du er jo bare 25 år ...

— Jeg er ikke gammel, men jeg merker at jeg er eldst på laget. Generasjonen jeg har spilt sammen med er borte, sier hun.

Generasjonen hun nevner må kunne kalles en gyllen generasjon for klubben. Sammen med landslagsspillerne Maren Mjelde, Ingrid Ryland, Erika Skarbø, Elise Thorsnes, Madeleine Giske og senere Kristine Minde, var hun med på å gjøre Arna-Bjørnar til et av landets beste fotballag.

Siden har én etter én forlatt klubben til fordel for utenlandsopphold, større norske klubber eller jobb. Nå, etter ti sesonger i Toppserien, takker siste kvinne altså for seg.

— Nå er alle borte. Caroline var den eneste spilleren jeg ikke hentet til klubben som var igjen da jeg ga meg i fjor, sier Morten Kalvenes, som trente Walde og Arna-Bjørnar fra 2006 til 2014. ## Aldri skadet

Han påpeker midtstopperens betydning for klubben.

— Hun har alltid trent hardt og mye. Hun har alltid vært sykdoms- og skadefri. Hun har vel knapt stått over en eneste kamp de siste årene, sier Kalvenes.

Og det har han rett i. Sist Walde ikke var på banen for Arna-Bjørnar i Toppserien, var siste serierunde i 2006. Siden har hun spilt hver eneste Arna-Bjørnar-kamp i Toppserien.

Siden nåværende Arna-Bjørnar-trener Bjarne Hagen kom til klubben som assistent i 2008, har hun til gode å miste ett eneste minutt – både i Toppserien og i cupen.

Det betyr at hun har spilt over 200 strake kamper og 18.000 minutter.

— Det er en enestående prestasjon for en fotballspiller. Uavhengig av både nivå og kjønn, sier Hagen, som har visst om Waldes avgjørelse lenge.

Ble mett

For allerede før årets sesong kjente midtstopperen på en metthetsfølelse. Hun var da ferdig med økonomistudiene.

— Jeg kjente allerede da at jeg måtte gjøre noe annet dersom jeg skulle ta et år til. Jeg dro til Sør-Afrika i noen måneder og fikk meg en jobb, sier Walde, som jobber som revisor.

Det ble likevel med det ene året. Etter elleve sesonger som Arna-Bjørnar-spiller var det nok.

— Som kvinnefotballspiller må man på et tidspunkt begynne å tenke på hvordan man skal tjene penger, og en må da velge hva man skal satse på, sier Walde.

Hun er rask med å påpeke:

— Jeg angrer ikke et sekund på at jeg har satset så mye som jeg har gjort på fotballen, men jeg merker at det nå er på tide med noe nytt.

På jakt etter erstatter

Dermed må Arna-Bjørnar igjen belage seg på å bruke vinteren til å finne en erstatter for en nøkkelspiller.

Denne gangen tror Kalvenes det vil bli vanskelig.

— Enkelte spillere er vanskelige å erstatte, og hun er en slik. For i tillegg til å miste en stopper av første klasse, mister de også en førsteklasses person i garderoben, sier Kalvenes, som nå er Kjetil Knutsens assistent i Åsane.

Men Walde er ikke bekymret.

— Tradisjonelt har alltid noen steget frem og tatt ansvar når andre forsvinner, og det finnes mange personligheter i denne gruppen som kan gjøre det, sier hun.

Hagen er uansett i gang med å finne den rette.

— Vi ser på spillere internt, lokalt og i et større marked, sier han.

Hvem som blir ny kaptein, er foreløpig ikke avklart.