ULLEVAAL (aftenposten.no): Per-Mathias Høgmo ga klar beskjed på sin pressekonferanse på landskamparenaen søndag morgen: Det vil ikke bli sagt noe om Norges taktikk eller strategi mot Italia.

— Det vil du se kvart ni på tirsdag. Jeg vil ikke si noe om vår strategi, det vil ikke bli sagt ett ord om strategi, ga Høgmo tindrende klar beskjed om på spørsmål under søndagens pressekonferanse.

Landslagssjefen fremsto bestemt og svarte klart og tydelig, dog med noen av de mer kjente frasene, på den ti minutter lange seansen på Ullevaal. Det skal ikke mye fantasi til for å forstå at også Høgmo begynner å merke at alvoret nærmer seg.Og allerede nå har han startelleveren klar til tirsdagens kamp.

— Vi har veldig mye klart. Både strategi og de som skal bekle de ulike posisjonene, sier Høgmo til Aftenposten.

- Hvor er du usikker?

— Jeg er ikke usikker. Vi har veldig mye klart, sier landslagssjefen.

Skal Norge og Høgmo få suksess i EM-kvaliken, må det scores mål. Det scores i snitt under ett mål pr. kamp under Høgmos ledelse. Selv kaller han det et spennende utviklingsområde.

— Jeg er ikke bekymret over tallene, men vi har et brennende ønske om å bli mer effektive. Uttellingen står ikke i stil til sjansene vi har skapt. Det er et ansvar alle må ta, sier landslagssjefen.

Med generasjonsskiftet som har vært på landslaget, med flere av spillerne fra fjor sommers U21-EM i Israel som en del av stammen i laget, er det ikke mye igjen av«nesten-generasjonen» som nesten spilte Norge til mesterskap.— Det er en nødvendighet å starte en utvikling av laget. Her er det spillere som har 12-13 år foran seg på landslaget. Og det er et godt ferdighetsnivå blant spillerne. Og det gjør oss i stand til å velge strategier på et spennende sett i de kampene som kommer. Disse spillerne skal få skynde seg langsomt, sier Per-Mathias Høgmo.

Når det gjelder Høgmos utvalgte så trente Mats Mæller Dæhli som normalt sammen med resten av laget den halvtimen pressen fikk lov til å være tilstede på økten på Ullevaal søndag.Det er gode nyheter for Høgmo og Norge. Skaden han pådro seg mot England på Wembley onsdag synes ikke å hemme ham nevneverdig. Mens han stort sett satt på en ergometersykkel, og slo litt pasninger, på trening lørdag, var han i full sving søndag. Spesielt med tanke på at Martin Ødegaard (15) sliter med lysken og ikke er aktuell for å bidra mot Italia slik Høgmos plan var.